Indicatii si tratamente - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 3 februarie 2015

Indicatii si tratamente

Oua de prepelita

Ouale si carnea de prepelita sunt cunoscute pentru beneficile lor din punct de vedere medical. Efectul tamaduitor al acestora este dovedit si chiar acceptat de catre medici.

Oul de prepelita in comparatie cu cel de gaina, are colesterol doar 1,4% fata de 4%. Grasimi de circa 3ori mai putin.  Raportul de vitamine si minerale nu mai necesita comparatie, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 5 ori mai mult fosfor, de 5 ori mai mult fier, vitamina B2 este de 15 ori mai mare fata de oul de gaina.

Este considerat medicament universal pentru valoarea nutritiva si pentru compozitia chimica bogata in P, Ca, Fe, oligoelemente, vitamine si in mod deosebit sulful, care intra in cartilagiilor, părului, unghiilor È™i a pielii.

Prin aportul de lecitină oul de prepeliță este un bun adjuvant al tratamentului cu gerovital recomandat persoanelor care au trecut de 35 – 40 ani pentru regenerarea organismului, pentru mentinerea constantelor mentale ale creierului ce se reduc odata cu regresia biologica a organismului. 

Ouale de prepelita se pot consuma de catre copii:


Incepind cu 9 luni de viata pînă la un anisor: 1 galbanus pe zi.
De la 1 an pana la 3 ani: cate 1 ou de prepelita pe zi (galbanusul si albusul).
De la 3 pana la 5 ani – 3 oua de prepelita pe zi. 



Efectele oualor de prepelita asupra organismului uman 

  


Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman indiferent de varsta, regleaza si imbunatateste functionarea inimii si activitatea aparatului circulator, regleaza aciditatea gastrica, amelioreazarespiratia si functia reproductiva, are efecte benefice Ã®n tratarea bolilor de rinichi si de ficat, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic.

Efectele miraculoase ale oualor de prepelita sunt date de calitatea superioara a proteinei din ou si lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. Contine proteine, glucide speciale nepericuloase in diabet sau alte boli in care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine si lecitine, multe vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali, factori antialergici. ConÈ›ine un agent anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale.

 

După unii cercetatori, oul de prepelita ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de aparitia reactiilor alergice.

Aceste oua se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, cat si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.

  Oul de prepelita nu are contraindicatii!

       Oale de prepelita nu sunt infectate de infectia de sarmonela, de aceea ele pot fi consumate si crude. In caz de copilul nu prefera ouale de prepelita crude ele pot fi preparare la fel ca si cele de gaina.



Beneficiile curelor cu oua de prepelita 

 


Curele cu oua de prepelita ajuta in revenirea spectaculoasa dupa perioade de stres si epuizare, dupa interventii chirurgicale si radioterapii. 
- Curele pre si post natale ajuta la nasteri fara durere si la alaptare indelungata. 

- Cura cu aceste oua regleaza aciditatea gastrica si digestia, protejeaza celulele nervoase, imbunatatind memoria si coeficientul de inteligenta.
- Are efect pozitiv in tratarea bolilor de rinichi, ficat si biliare, oftalmologice si ORL.
- Revitalizeaza organismul indiferent de varsta si prelungesc viata, rezolva anemii, spasmofilii, migrene si astenii nervoase.
- Oul de prepelita este un anabolizant hormonal excelent si un reglator metabolic cu actiune larga.
- Reface organismul si regleaza nivelul zaharului din sange in caz de diabet.
- Ajuta foarte mult in cazuri de impotenta sexuala, astm bronsic, tuberculoza, hipercolesterolemie, rinita alergica, alergii si eczeme.
- Intareste imunitatea organismului si regleaza tulburarile de greutate si de crestere.
- Catalizeaza procesul de dezvoltare a copiilor intareste organismele slabite;
Ouale si carnea de prepelita imbunatatesc functionarea inimii;
- Este eficient in reglarea sistemului nervos s.a.


Cum se face o cura cu oua de prepelita?

 


     Cura cu oua de prepelita se stabileste in funcÅ£ie de boala si varsta. Nu trebuie consumate la intamplare, ci dupa o schema anume.


Schema curei cu oua de prepelita


Varsta
Cantitatea de oua
Schema curei
Durata curei                      
1-3 ani
60 de oua
Cate 2 oua zilnic
30 de zile
3-7 ani
60 de oua
Cate 3 oua zilnic
20 de zile
8-10 ani
90 de oua
Cate 3 oua zilnic
30 de zile
11-15 ani
120 de oua
In primele 4 zile - cate 3 oua/zi;
Intre a 5-a si a 30-a zi - cate 4 oua/zi;
In a 31-a zi - 3 oua, iar in a 32-a zi - 1 ou.
32 de zile
Adolescentii
(16-18 ani)si adultii
120 de oua
Se respecta schema de mai sus, dar in a 25-a si a 26-a zi se iau 3, respectiv 2 oua/zi.
26 de zile
Numai la adulti 
240 de oua
In primele doua zile - cate 3 oua/zi;
In a treia zi - 4 oua/zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate 5 oua/zi;
In a 49-a zi - 3 oua/zi;
In a 50-a zi - 2  oua/zi.
50 de zile



Mod de administrare



     Ouale se beau crude, cu galbenusul intreg, dimineata, pe

 

stomacul gol, prin intepare in dreptul camerei de aer.

     Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. in cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.
 
     Dupa o pauza de 20 de zile (2-3 luni la copii) cura se poate repeta.

     Este de preferat sa se consume numai oua proaspete, de o zi. De aceea, inainte de a incepe un asemenea tratament, trebuie aleasa cu atentie sursa de la care va puteti aproviziona zilnic. E bine, pe durata curei, sa renununtati la cafea si sa reduceti consumul de alcool macar la jumătate.


Stiati ca?


     In Japonia, scolarilor li se ofera la pranz, zilnic, cate 2 oua de prepelita. Cauza este evidenta – complexul de vitamine si minerale ajuta creierul la memorarea materiei studiate.



Cura cu oua de prepelita in scop curativ

   

     Cura de oua de prepelita se indica mai multor afectiuni, in dependenta de care se va alege cura cu numarul de oua respective:

Cura de 120 de oua se indica afectiunilor:
Hipertensiune arteriala
Ulcer-gastrita 
Tulburari digestive
Conjunctivite
Urticarii
Tuse convulsiva
Catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor
(cu tot ceea ce implica acest proces)


Cura de 240 de oua se indica afectiunilor:
Arteroscleroza 
Astm bronsic  
Anemie 
Scleroza coronariana  
Colesterol  
Tuberculoza
Afectiuni hepatice
Rinichi 
Diabet zaharat
Alergii
Impotenta
Migrene
Neurastenie
Obezitate
Dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora
Previne arterioscleroza
Regenereaza sistemul nervos
In perioada pre si post natal 




Oale de prepelita taie pofta de mancare



      Persoanele care doresc sa dea jos numai cateva kilograme nu trebuie sa mai tina cura de slabire daca vor decide sa consume oua de prepelita. Daca bei cate cinci oua crude dimineata, pe stomacul gol, pana la orele 15 sau 16 nu-ti va mai fi foame. Ele taie pofta de mancare, dar in acelasi timp te hranesc si iti furnizeaza energia de care ai nevoie in fiecare zi. In functie de metabolismul fiecaruia, cura pentru slabit cu oua de prepelita se poate tine pana cand ai ajuns la greutatea pe care ti-o doresti. In schimb, in cazurile de obezitate trebuie tinuta totusi cura cu 240 de oua pentru ca rezultatele sa fie vizibile.



Tratamente pentru ten si chelire cu oua de prepelita


 

Masca pentru un ten stralucitor

 


        Un galbenus de ou de prepelita se amesteca cu o picatura de ulei de masline si doua picaturi de zeama de lamaie. Se intinde pe tenul curtaat in prealabil si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta sau ceai de musetel. Reda fetei stralucirea si hidrateaza tenul.

Leac pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slăbite


     Se amesteca si se omogenizeaza bine urmatoarele ingrediente: 10 galbenusuri de oua de prepelita, 2 fiole laptisor-de-matca, 1 lingurita de miere, 1 varf de cutit de drojdie de bere proaspata. Se lasa la dospit 24 ore intr-o incapere calda. Aceasta pastă se aplica pe pielea capului dupa spalarea cu sampon. Se acopera capul peste noapte cu un prosop curat, pana dimineata, cand parul se spala din nou, de preferinta cu ceai de musetel.

     Tratamentul se face pe parcursul a minimum 10 zile, putand fi continuat fara pauza È™i fara repercusiuni negative. Da rezultate la mai mult de 80% din cazurile de alopecie de diferite grade. Pasta ramasa nefolosita se poate pastra la frigider, pana la intrebuintare, iar albusurile ramase, batute spuma, sant un excelent balsam pentru parul sanatos, dandu-i stralucire.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages