Transgaz si OMW au imprumutat Nabucco,pentru a evita intrarea companiei in insolventa - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 20 august 2013

Transgaz si OMW au imprumutat Nabucco,pentru a evita intrarea companiei in insolventa

   Nabucco Gas Pipeline International din Austria(NIC),va fi imprumutata cu cel mult 7,5milioane de euro de catre Transgaz Medias(TGN) si OMW,pentru a evita intrarea companiei in insolventa,in urma esecului in gasirea unui furnizor pentru gazoductul Nabucco.



    Din suma de 7,5milioane Transgaz va participa cu cel mult 50%,potrivit unui comunicat al companiei de stat transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

   Transgaz va contribui la majorarea capitalului NIC cu, 1,34 milioane de euro,pentru a acoperii dificitul de lichiditati in valoare de 7,5milioane de euro.
    Comitetul de conducere NIC a aprobat un buget de 20 milioane de euro pentru inchiderea "controlata" a firmei,potrivit comunicatului.
     Transportatorul de gaze Transgaz Medias a cheltuit 110,7 milioane de lei (25,1 milioane de euro) pentru proiectul gazoductului Nabucco Vest, o varianta scurtata a proiectului initial, iar intrucat proiectul nu s-a concretizat, compania de stat a raportat aceasta suma drept pierdere.


     Grupul austriac OMV, liderul consorÅ£iului Nabucco, a alocat 55 milioane euro pentru acoperirea pierderilor legate de Nabucco Vest.
Acţionarii consortiului Nabucco sunt OMV (Austria), Transgaz Medias (România), BEH (Bulgaria), MOL (Ungaria), BOTAS (Turcia) si GDF Suez (Franta).
Consortiul spera sa convingă consortiul Sah Deniz II, care dezvolta zacamantul urias de gaze naturale Sah Deniz, din Marea Caspica, sa selecteze Nabucco Vest ca ruta de transport al gazelor spre Europa.
Consortiul Sah Deniz II a ales insa o alta conducta, respectiv Trans-Adriatic Pipeline (TAP), cu destinatia in Italia, ca ruta de export catre Europa.

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages