Ai un apartament sau o casa noua si vrei sa consumi cat mai putina energie. - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 30 ianuarie 2012

Ai un apartament sau o casa noua si vrei sa consumi cat mai putina energie.

     Sigur in mintea ta te intrebi dece am nevoie de un certificat energetic?Principalul motiv pentru care este bine sa detii un certificat energetic ar fii legea 372/2005 lege care se refera la calitatea  energetica a cladirilor.
      Toti proprietarii de imbobile sunt obligati prin lege sa detina acest certificat,mai ales cei care vor sa isi vanda sau inchirieze apartamentul sau casa,nu poti face acest lucru fara certificatul energetic. 
      Prin certificatul energetic  se atesta cat este de eficienta sau nu in consumul resurselor-combustibil,energie electrica,energie termica.
      Certificatul energetic se poate dovedii foarte util si atunci cand nu vrei sa iti vinzi sau inchiriezi imobilul,prin acest certificat iti poti afla ce ar trebuii sa faci pentru a reduce consumul de energie si a spori confortul propriu cu cheltuieli minime.
  
     
     Clasele energetice cred ca sunt familiare oricui...acestea se pot gasii pe orice frigider,masina de spalat sau aragaz.La fel ca acestea si cladirea se poate incadra intr-o anumita clasa energetica in functie de performantele sale.



     Cum se stabilesc clasele energetice?
     La stabilirea clasei energetice sunt luate in calcul cele mai diverse criterii: grosimea peretilor, tipul de zidarie, tipul de acoperis, starea subsolului, starea coloanelor de incalzire, performanta sistemului de incalzire sau de aerisire. Toate aceste informatii se obtin prin cercetarea la fata locului de catre auditorul autorizat, din documentele specifice sau, in lipsa acestora, din informatiile provenite de la proprietar sau prin masuratori specifice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages