Topul experienţelor care trebuie trăite măcar o dată în viaţă - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Topul experienţelor care trebuie trăite măcar o dată în viaţă

Toţi oamenii din lume îşi doresc să aibă cel puţin o experienţă pe care să şi-o aducă aminte toată viaţa şi să o povestească prietenilor sau rudelor, însă nu toţi reuşesc acest lucru.




Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia




Carnavalul de la Rio de Janeiro oferă mai multe distracţii, incluzând faimoasele parade Escolas de Samba în „sambódromo" şi binecunoscutele „blocos de carnaval" care străbat întreg oraşul.









Fuga taurilor din Pamplona, Spania


Evenimentul este denumit de către localnici sărbătoarea „Sfântului Fermin“, datorită locului în care are loc. Acest festival a luat naştere în secolul al XIII-lea şi a ajuns să fie cunoscut în taote colţurile lumii. Zeci de mii de oameni iau parte la acest eveniment şi se spune că fuga taurilor a luat naştere din nerăbdarea oamenilor de a duce bovinele la piaţă.






Oktoberfest din Munchen, Germania


„Sărbătoarea lui octombrie“ este cel mai reunim festival de bere din lume şi reprezintă şi cel mai mare târg, cu peste şase milioane de vizitatori în fiecare an.Ideea a pornit de la un subofiţer din garda naţională bavareză. Acesta a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităţilor legate de căsătoria prinţului moştenitor Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Therese von Hildburghausen. Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat mai mult decât încântat de această sugestie. La 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prinţesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest. Ca loc de desfăşurare a fost aleasă o pajişte nefolosită de la marginea oraşului, denumită ulterior "Theresienwiese" (pajiştea Tereziei).





Festivalul „Omul în flăcări“ din Nevada, SUA


Acest eveniment are loc anul şi pune accentul pe opinia publică, pe creativitate şi pe încrederea în sine. Festivalul începe pe 29 august şi se termină pe 5 septembrie, iar comunitatea îi primeşte pe nou-veniţi cu braţele deschise.



Petrecerea de Revelion din Sydney, Australia

Probabil că cel mai bun loc de a-şi petrece noapte dintre ani este oraşul australian Sydney. Aici are loc cel mai încântător foc de artificii din lume, care sunt lansate de pe podul Sydney Harbour. Jocul de lumini poate fi admirat din diferite părţi ale oraşului şi chiar de pe apă, acolo unde se pot închiria bărci.



Carnavalul de la Veneţia, Italia

Probabil cel mai frumos şi cunoscut carnaval din Europa, evenimentul din Veneţia reuşeşte să amestece perfect tradiţia, distracţia, istoria şi buna dispoziţie. Zeci de mii de rutişti sunt prezenţi anul la acest carnaval, care are o tradiţie foarte veche, datând din anul 1296.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages