Primăria Craiova nu şi-a luat calul de dar de la Popeci - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 1 iulie 2011

Primăria Craiova nu şi-a luat calul de dar de la Popeci

Un Pegas de oţel, operă a unui sculptor româno-australian donată primăriei Craiova, stă de luni bune într-o hală a uzinei Popeci, aşteptând ca edilii să-i găsească un amplasament pe măsură.




Sculptura este realizată numai din componente metalice recuperate de la diverse aparate, putând fi recunoscute chiar şi de profani dinţii unei cupe de excavator, precum şi o serie întreagă de pistoane hidraulice.



Potrivit viceprimarului Mărinică Dincă, sculptura a fost donată primăriei de mai multă vreme, dar până acum nu s-a găsit un loc care s-o adăpostească. Edilii doreau iniţial să o amplaseze pe Calea Bucureşti, în apropierea uzinei Popeci, ori la intersecţia Bulevardului Decebal cu strada Caracal, unde plănuiau să realizeze un giratoriu.



Nici una dintre variantele alese de primărie nu a fost însă acceptată de reprezentanţii poliţiei rutiere, aşa că Pegas-ul de la Popeci încă mai aşteaptă un soclu. “Este într-adevăr impresuionantă. Ar fi şi mai spectaculoasă dacă aţi vedea-o cu aripile întinse, cum a fost concepută. Noi am fost nevoiţi să le strângem, pentru că ne afecta funcţionarea macaralelor din hală. Poate găseşte primăria la un moment dat un giratoriu să-şi ia calul de aici”, a spus Constantin Popeci.

sursa: oradedolj.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages