În 20 de ani, devenim nemuritori. - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 5 iulie 2011

În 20 de ani, devenim nemuritori.

Prima persoană care va trăi până la 150 de ani există deja, în următoarele două decenii ni se va oferi şansa de a "prinde” mileniul


Pare de necrezut, dar gerontologul britanic Aubrey De Grey afirmă că prima persoană care va trăi până la 150 de ani s-a născut deja, iar cea care va trăi 0 mie de ani se va naşte cu siguranţă în cel mult 20 de ani. Afirmaţiile lui se bazează pe faptul că specialiştii vor avea în următoarele două decenii toate mijloacele necesare pentru a "trata” îmbătrânirea organismului.



În opinia lui De Grey, care este şi cercetătorul-şef al unei fundaţii consacrate studiilor privind longevitatea, acest lucru va fi posibil în primul rând prin eliminarea tuturor bolilor care afectează corpul uman. "Pot spune în momentul de faţă că avem şanse 50/50 de a aduce bătrâneţea sub ceea ce eu numesc ca fiind pragul decisiv al controlului medical în următorii 25 de ani sau cam aşa ceva, iar când spun decisiv, mă refer la acel tip de control medical pe care îl facem pentru bolile infecţioase”, a afirmat De Gray, citat de Daily Mail.



El vede în viitor controlul medical obişnuit ca un fel de "operaţiune de întreţinere” a organismului, care va include terapii genetice, terapii cu celule stem, întărirea şi stimularea sistemului imunitar şi o serie de alte tehnici medicale avansate, pentru menţinerea în formă a organismului uman.



Cercetătorul britanic care conduce Fundaţia SENS (Strategies for Engineered Negligible Senescence) cu sediul în California, al cărui cofondator este din 2009, descrie procesul îmbătrânirii ca fiind fiind o acumulare de-a lungul vieţii de diferite tipuri de afecţiuni ce uzează celulele. "Ideea este să facem ceea ce s-ar puteaa numi refacerea periodica a celulelor afectate, înainte ca acestea să fie deteriorate patologic”, a mai explicat cercetătorul.



Idea prelungirii vieţii omeneşti nu este nouă, iar cât de mult sau dacă aceasta ar putea fi prelungită este încă un subiect controversat. La ora actuală, se adaugă în fiecare an câte 3 luni duratei de viaţă a unui om, potrivit statisticilor, aşa că, indiferent dacă vor fi în continuare controverse pe acest subiect, tendinţa este clară, a mai afirmat De Grey. Deocamdată, recordul de longevitate este de 122 de ani şi aparţine unei persoane din Japonia, iar în întreaga lume, în 2010, existau 40.000 de centenari, iar experţii estimează că până în 2030 ar putea fi 1 milion de centenari.



Dar cercetătorii mai sceptici susţin că planurile de prelungire a vieţii ar putea fi zădărnicite de epidemia de obezitate, care se răspândeşte acum şi la ţările în curs de dezvoltare, nu numai la economiile puternice din lume.

sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages