Ministrul Educaţiei are probleme cu gramatica: Vedeţi cum s-a făcut Funeriu de râs în Senat - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 28 iunie 2011

Ministrul Educaţiei are probleme cu gramatica: Vedeţi cum s-a făcut Funeriu de râs în Senat

sursa:Intact images


Ministrul Educaţiei nu stăpâneşte prea bine limba română. Daniel Funeriu s-a făcut de râs în Senatul României. A încercat să le dea lecţii de gramatică aleşilor. Dar lecţia lui era greşită.




Ministrul Educaţiei a fost apostrofat pentru erorile gramaticale pe care le-a făcut în discursul său, informează Mediafax. Senatorul Georgică Severin a menţionat că substantivul "cadre" este de genul feminin şi că ministrul a greşit folosind cuvântul "ei" cu referire la acestea.



El a adăugat că forma corectă în limba română este "se vorbeşte", şi nu "se face vorbire", aşa cum a spus, în declaraţia sa, Daniel Funeriu.



În replică, ministrul Educaţiei a explicat că a folosit apelativul "coleg" pentru a mai destinde atmosfera, el subliniind că intervenţia sa a fost mai mult tehnică decât politică.



"Putem să dăm foarte multe lecţii de gramatică, putem să dăm foarte multe lecţii de foarte multe lucruri, dar nu îmi voi permite acest lucru. Îmi voi permite doar să spun că în limba română, în Dicţionarul explicativ al limbii române, cuvântul „coleg” este neutru, nu este defel feminin", a susţinut el.



Afirmaţiile sale au fost, din nou, corectate de senatorul Georgică Severin, acesta atenţionându-l pe demnitar că substantivul "coleg" este de gen masculin - "un coleg, doi colegi".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages