Vintu, retinut. Cum au ajuns SOV si Ghita de la parteneriat la santaj - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 20 aprilie 2011

Vintu, retinut. Cum au ajuns SOV si Ghita de la parteneriat la santaj

Sorin Ovidiu Vintu (SOV) a fost retinut pentru santaj de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca a pretins omului de afaceri Sebastian Ghita suma de 150.000 de euro.



Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Cezar Ion Ilie, pentru santaj, anunta Ministerul Public.
„Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, VINTU SORIN OVIDIU a pretins partii vatamate G.S. suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani”, anunta sursa citata.
Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de invinuitul VINTU SORIN OVIDIU atat personal, cat si prin intermediul invinuitului ION ILIE CEZAR, care la randul sau urma sa obtina un folos injust.
Potrivit Ministerului Public, invinuitul VIntu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie.
Filmul "parteneriatului" dintre SOV si Ghita
Octombrie 2010: Sebastian Ghita, presedintele grupului Asesoft, format din mai multe companii cu activatati in domeniul distributiei si retailului de produse IT, dar si in zona de productie software, cu afaceri totale de circa 325 de milioane de europreia pentru urmatorii cinci ani managementul companiei Realitatea Media, detinute de Sorin Ovidiu Vantu, in schimbul sumei de 75 de milioane de euro.
Martie 2011: Sorin Ovidiu Vintu a incercat sa il scoata din sediul Realitatea pe managerul Sebastian Ghita, in scandal fiind implicati mai multi bodyguarzi.
Aprilie 2011: Sebastian Ghita, patronul Asesoft si managerul Realitatea Media, a declarat in cadrul sedintei CNA ca Sorin Ovidiu Vintu nu poate rezilia contractul de management incheiat intre cele doua companii si ca isi doreste sa continue proiectul in care a investit pana acum peste 10 milioane de euro.
“Nu sunt managerul care ii gestioneaza activitatile domnului Vintu”, a spus Ghita la intalnirea cu membrii Consiliului National al Audiovizualului, la care au mai participat Sorin Enache, director general Realitatea Media, si Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie.
Cum comentati cazul Vintu-Ghita? Credeti ca sunt influente politice asupra retinerii lui SOV?







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages