Investiţie de 1,5 milioane de euro la Cârcea - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 14 aprilie 2011

Investiţie de 1,5 milioane de euro la Cârcea


Locuitorii comunei de lângă Craiova vor beneficia, în doi ani, de un centru cultural şi o bază sportivă de ultimă generaţie   
Localitatea Cârcea va avea un centru cultural nou şi o bază sportivă modernă, care vor fi construite în următorii doi ani. Fundaţia centrului a fost turnată ieri, în prezenţa oficialităţilor locale, şi a fost sfinţită de preotul din comună. Investiţia este de 1,5 milioane de euro, banii provenind din bugetul local.
„Este o zi care ne face să fim mai optimişti şi ne dă speranţe pentru realizarea cât mai multor investiţii pentru comunitatea din Cârcea. Banii i-am strâns începând din 2006, iar acum îi investim“, a afirmat primarul Valerică Pupăză.
Clădirea va avea trei niveluri, care vor însuma 2.000 mp, şi va cuprinde o sală multifuncţională, de 500 mp, şi una pentru spectacole, cu 250 de locuri. Totodată, aici va funcţiona şi o bibliotecă şi vor exista şi săli pentru conferinţe, IT, lectură, fitness şi forţă, dar şi spaţii pentru expoziţii.
„Este o investiţie care ne lipsea. Nu aveam la Cârcea un cămin cultural funcţional. Cel de aici era vechi de peste 60 de ani, era degradat şi nu era rentabil să investim în el. Mai bine construim o instituţie nouă, care să cuprindă tot ceea ce ţine de cultură şi sport“, a precizat edilul-şef al localităţii.  

Bătrânii comunei, aşteptaţi la cafea şi bowling


Din toate dependinţele construcţiei, sala multifuncţională va fi cea care va oferi locuitorilor comunei cele mai multe posibilităţi de recreere, primarul ţinând să specifice că ea se va adresa tuturor categoriilor de vârstă.
Sala va fi dotată cu patru piste de bowling, va avea mese de tenis şi de biliard, dar şi un loc special amenajat pentru şah, rummy sau table.
„Îi aşteptăm pe toţi cetăţenii, indiferent de vârstă, să vină să se recreeze aici. Pot dansa, pot bea o cafea, pot desfăşura diverse activităţi“, a spus conducătorul comunei Cârcea. În ceea ce priveşte baza sportivă, ea va fi amenajată lângă centrul cultural şi va face parte din acelaşi proiect.
Actualul teren de fotbal va fi modernizat, urmând să beneficieze de un gazon nou, de drenaj, instalaţie de nocturnă şi vestiare. Baza va avea la vest gradene de 1.000 de locuri, iar la est parcare, şi va mai cuprinde şi un teren sintetic, tot cu nocturnă, pe care se va putea juca fotbal, handbal sau baschet. 
„Spre sfârşitul lunii mai ne vom apuca şi de un centru medical, care se va construi lângă spitalul vechi, şi care va cuprinde mai multe cabinete şi o farmacie. Însă, cea mai importantă investiţie o vom face spre sfârşitul anului: canalizare şi staţie de epurare pentru locuitorii comunei Cârcea“, a explicat primarul Valerică Pupăză.

sursa:gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages