Târg de Cariere la Craiova - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 24 martie 2011

Târg de Cariere la Craiova

În prezent, numărul doljenilor înregistraţi ca fiind în căutarea unui loc de muncă se apropie de 30.000, iar numărul de posturi disponibile oferite săptămânal de angajatori este de 200-300.
Cea de-a patra ediţie a Târgului de Cariere organizat zilele acestea la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova a atras ca un magnet sute de doljeni încă din primele ore ale dimineţii, mai ales că oferta de locuri de muncă este semnificativă şi diversificată.
„Cei aproximativ 40 de angajatori care participă la acest eveniment pun la dispoziţia celor interesaţi peste 1.000 de locuri de muncă valabile atât în Craiova, cât şi în alte locaţii din ţară sau străinătate“, a declarat Ştefan Teişanu, organizatorul evenimentului.
Cele mai bine reprezentate domenii sunt: întreaga sferă a industriei, cu locuri de muncă atât pentru cei de calificaţi (ingineri de toate tipurile), cât şi pentru cei necalificaţi, asigurările şi retailul. În timp ce unele companii solicită experienţă, altele doresc ca potenţialii candidaţi să fie buni în ceea ce fac.
„Recrutăm programatori juniori sau seniori, care să aibă un portofoliu de proiecte făcute în timpul liber. Nu trebuie să aibă experienţă, dar trebuie să demonstreze că au nişte cunoştinţe tehnice“, a precizat Ana Maria Săniuţă, analist resurse umane la o firmă din Braşov.

„Angajările nu se vor face pe loc“

Pe perioada Târgului, majoritatea angajatorilor se rezumă la a colecta CV-uri şi a purta discuţii cu potenţialii candidaţi. „Angajările nu se vor face pe loc, dar la târg pot avea loc discuții, preinterviuri (care te pot propulsa în lista scurtă) și se pot depune CV-uri. E bine să nu te aştepţi, venind la un târg de cariere, să pleci angajat, trebuie să ştii că vei pleca însă cu şanse mai mari decât cei care nu au venit“, a adăugat Ştefan Teişanu, care a explicat că Târgul va fi deschis până astăzi, la ora 16.00.



sursa:gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages