Lectia 6 MEDIUL ESTE REFLEXIA PROPRIEI GÂNDIRI - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

sâmbătă, 19 martie 2011

Lectia 6 MEDIUL ESTE REFLEXIA PROPRIEI GÂNDIRI


MEDIUL ESTE REFLEXIA PROPRIEI GÂNDIRI
Cum să creezi mediul şi echipa pe care ţi le doreşti


PREZENTARE GENERALĂ

În 1900 William James, unul dintre marii psihologi ai Americii, a spus ’’Cea mai mare descoperire a generaţiei mele este că oamenii îşi pot schimba viaţa prin modificarea atitudinii minţii.’’ În 1960, Dr. Maxwell Maltz a spus ’’Psihologia imaginii de sine a fost cea mai mare descoperire psihologică a generaţiei sale.’’ Şi în 2007, Sandra Gallagher a declarat ’’Pintr-o schimbare minoră în ceea ce priveşte propria voastră imagine puteţi lua, adapta şi aplica  geniul şi talentul de la o profesie la alta.’’

Psyco Cybernetics este fără îndoială una din cărţile cele mai bune pe care le veţi citi vreodată despre imaginea de sine. În cartea sa, Dr. Malty explică cum un pacient a venit la el într-o zi şi a spus că este în stare de faliment, ruinat şi dezonorat. Maltz s-a uitat la el şi i-a spus să aştepte un moment; realitatea este că eşti falit, însă faptul că eşti ruinat şi dezonorat este doar opinia ta. Opinia pe care o ai despre tine va influenţa şi opinia celorlalţi şi se va manifesta în rezultatele pe care le vei obţine în viaţă. Nu uita, este doar o opinie – a ta şi o poţi schimba oricând vei dori.

Imaginea de sine, aşa cum o cunoaştem astăzi, a fost pentru prima dată descoperită de Dr. Maxwell Maltz care a activat în domeniul chirurgiei reconstructive, denumită în mod obişnuit chirurgie plastică. El a aflat că atunci când opera un pacient şi remodela faţa unei perosoane desfigurate, aceasta nu-şi schimba doar aspectul, ci se putea observa şi o îmbunătăţire a stării de spirit. Maltz a observat de asemenea că în cazul anumitor pacienţi, indiferent de succesul operaţiei, nu a existat nicio schimbare psihologică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages