Craiova, un oraş al contrastelor nefericite - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 23 martie 2011

Craiova, un oraş al contrastelor nefericite

Proiectul „Oraşul de vis” continuă astăzi cu prezentarea capitalei Olteniei, un spaţiu cu o imagine incendiară în presa românească.



Proiectele de modernizare, oferta culturală bogată şi rezultatele învăţământului craiovean sunt eclipsate, în cartea de vizită a oraşului, de ştirile despre luptele dintre clanuri, bătăi sângeroase sau de procesul primarului Antonie Solomon. Craiovase mândreşte, în ultimii ani, cu o evoluţie remarcabilă. Dar chiar şi aşa, nu depăşeşte în notorietate aspectele negative. 

În ideea de a afla care dintre cele două imagini este cea potrivită oraşului, avem la dispoziţie o săptămână. De astăzi şi până duminică, iniţiativa „Oraşul de vis”, lansată de site-ul www.evz. ro, face un popas în capitala Olteniei. Monografia Craiovei oferă astăzi, pe www.evz.ro, mici secrete din istoria locului. 

Mâine, o prezentare „la rece” a notelor acordate de www.evz.ro criteriilor de evaluare va arăta cum se prezintă oraşul la infrastructură, administraţie, cultură şi educaţie, mediu, dezvoltare economică, sănătate şi siguranţă. 

Miercuri, un reportaj pe străzile Craiovei va prezenta perspectiva locuitorilor, iar de joi până sâmbătă va fi publicată o serie de trei interviuri, cu o vedetă din sport, o celebritate din lumea showbizului şi cu reprezentanţi ai adminsitraţiei publice locale, care vor promova Craiova în camapania „Oraşul de vis”. La finalul acesteia vom afla care dintre cele 15 oraşe din competiţie, printre care şi Craiova, merită titlul, ca formă de recunoaştere a celor mai bune condiţii de trai oferite locuitorilor. 

Păreri opuse, dar adevărate
 

Cititorii www.evz.ro au început să posteze opinii dintre cele mai variate cu privire la oraşul cunoscut drept capitala Olteniei: „Unde sunt omorâţi oamenii dacă traversează prea încet strada? Unde sunt bătuţi doctorii dacă încearcă să salveze viaţa unui pacient? Unde trec şoferii cu maşina peste copii? Unde sunt cei mai mulţi ţigani? Unde e poliţia cea mai coruptă? Unde sunt judecătorii cei mai corupţi? Răspuns: la Craiova”, scrie unul dintre cititori, semnat Tavyy. 

În acelaşi timp, Mişu Olteanu, un alt forumist, a scris despre Craiova că „oraşul a făcut progrese importante în ultimii ani. Şi va mai face, pentru că se investesc mulţi bani şi este favorizat de programe şi investiţii ale UE. Este zona cu cea mai mare dinamică din ţară şi este recunoscută drept zona cu cele mai mari perspective în anii următori. 

Venirea celor de la Ford, dar şi plasarea pe culoarul IV Paneuropean forţează dezvoltarea rapidă a infrastructurii rutiere, feroviare şi aeriene. Este adevărat că oraşul are o presă proastă, dar asta poate fi legată şi de anumite interese economice. Patima, excesivitatea cu care sunt căutate şi susţinute anumite aspecte pare ciudată”, este de părere acest cititor. 

Atunci când vine vorba despre popularitate, chiar şi cu aspectele negative subliniate de cititori, Craiova rămâne în topul preferinţelor. Până în acest moment a primit 3.462 de voturi din partea cititorilor, depăşit doar de Braşov (7.482). 

CARE ESTE „ORAŞUL DE VIS” AL ROMÂNIEI? 

Sprijinul locuitorilor face diferenţa
 

Interactivitatea de care se bucură această campanie este un avantaj atunci când vine vorba despre evaluarea pe care cititorii o pot acorda celor 15 municipii care luptă pentru titlul de „Oraş de vis”AradBacăuBraşovBrăilaCluj-NapocaConstanţa,CraiovaGalaţiIaşiOradeaPiteştiPloieştiSibiuTimişoara şi Bucureşti

Astfel, rezultatul de până acum al notelor acordate de cititori Craiovei este unul pozitiv, carei permite să ocupe un loc printre liderii topului intermediar. Cea mai mare valoare a primit-o la Cultură şi educaţie (7,73), urmată la mică distanţă de notele criteriilor Dezvoltare economică (7,68), Administraţie (7,63) şi Infrastructură (7,59).

Cele mai mici valori au fost acordate pentru Mediu (7,54), Sănătate (7,39), pe ultimul loc fiind Siguranţa (7,27). Situaţia topului de popularitate şi al topului evaluării criteriilor poate fi schimbată în orice clipă. Intră pe www.evz.ro şi află care este oraşul tău de vis!
sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages