Vanatoarea de joburi: Romanii au depus online 37 de milioane de CV-uri - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 28 februarie 2011

Vanatoarea de joburi: Romanii au depus online 37 de milioane de CV-uri


Unde-s multe, sansele cresc. Acesta pare sa fie dictonul dupa care se ghideaza romanii aflati in cautarea unui loc de munca pe internet. Potrivit site-urilor de recrutare, aproximativ 37 de milioane de CV-uri au fost trimise online in 2010, cu 50% mai multe fata de anul precedent.

In topul preferintelor vanatorilor de joburi se afla site-ul de recrutare Bestjobs, cu aproximativ 18 milioane de aplicatii, urmat de eJobs cu 16 milioane de aplicatii. Top trei este incheiat de portalul Myjob cu doar 2,4 milioane de CV-uri distribuite catre angajatorii ce au inregistrat anunturi de angajare.
Per ansamblu, numarul celor care isi cauta un loc de munca prin intermediul internetului a crescut cu peste 50%, in timp ce pe anumite site-uri s-a dublat.
Unii au fost atat de perseverenti in cautarile lor, incat au marcat adevarate recorduri. Este cazul unui bucurestean de 36 de ani, care a trimis nu mai putin de 7.740 de CV-uri in 2010.
In mediul online, aproape ca nu mai exista candidat fara studii superioare, procentul fiind de-a dreptul covarsitor, 98% dintre aplicanti au finalizat sau sunt in curs de finalizare a studiilor univeristare. Dintre acestia, 15% au absolvit deja si un master, in timp ce 3% sunt absolventi de doctorat sau MBA.
Cat priveste varsta aplicantilor, ponderea cea mai mare o au tinerii intre 25 si 35 de ani (41%), dupa care vin tinerii pana in 25 ani (35%). Mai putin interesati de locurile de munca postate pe internet sunt candidatii peste 35 ani (18%) si a cei peste 45 ani (6%).

sursa:manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages