6 intrebari la care trebuie sa-ti raspunzi inainte de a intra intr-o afacere - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 28 februarie 2011

6 intrebari la care trebuie sa-ti raspunzi inainte de a intra intr-o afacere


Te-ai plictisit sa lucrezi pentru altcineva? Crezi ca o afacere pe cont propriu este cea mai buna solutie pentru tine? Gandeste-te bine inainte de a investi in ceva si urmeaza 6 pasi simpli, care-ti vor clarifica unele aspecte importante.


De ce vrei sa intri intr-o afacere?
Te-ai plictisit, vrei sa fii liber, sa devii propriul tau sef? Nu poti sa incepi o afacere bazandu-te pe aceste motive. Pe de alta parte, daca doresti sa rezolvi problemele clientilor, sa imbunatatesti calitatea muncii, sa lucrezi cat este nevoie, sa ai responsabilitati, atunci poti spune ca ai niste principii solide de la care poti porni un business.

Esti pregatit sa te intalnesti cu partenerii de business?
Vrei sa scapi de socializarea de la munca, izolandu-te in propria ta afacere? N-o sa ai parte de singuratate. Antreprenorii isi petrec majoritatea timpului pe teren, la intalniri cu partenerii de afaceri. Negociaza, socializeaza si stabilesc relatii profitabile pentru ambele parti. O afacere implica investitori, profesionisti, avocati, contabili, furnizori si in primul rand clienti.


Ce experienta ai in domeniul ales?
Ai fost vreodata sef? Ai avut angajati? Cunosti industria in care vrei sa investesti? Daca nu ai abilitatile antreprenoriale necesare, dobandeste-le. Nu te hazarda. Incearca sa aduni experienta intr-o companie si apeleaza la sfatul celor mai buni din bransa.


Cum poti sa investesti eficient?
Fii realist in privinta economiilor tale. Ai bani de investit? Esti pregatit sa risti totul? Te bazezi pe imprumuturi de la altii? Esti genul de persoana care evita riscurile financiare? Pentru a avea o afacere de succes, trebuie sa stii sa inmultesti investitia initiala, sa obtii profit.


Cum traieste concurenta?

Zona de afaceri in care vrei sa intri este de succes sau se zbate pentru supravietuire? Cum se descurca restul firmelor din domeniu? Au profit? Pentru a edifica un brand, o marca, un nume, trebuie sa stii cum sa surclasezi concurenta si unde te situezi pe piata.


Poti sa-ti educi angajatii?

Succesul unei afaceri nu depinde de un singur om. Vei putea sa-ti instruiesti angajatii pentru succes? Nu poti actiona de unul singur, cel mult poti detine un job de succes, nu o afacere de succes. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages