Şerban Huidu a ieşit de la terapie intensivă - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 3 ianuarie 2011

Şerban Huidu a ieşit de la terapie intensivă

Şerban Huidu a fost transferat, astăzi, din secţia de terapie intensivă, într-un salon al Clinicii Universitare de Neurologie din Innsbruck. Medicii însă susţin că recuperarea va dura de la câteva săptămâni la câteva luni, timp în care odihna este foarte importantă.

Potrivit doctorilor, citaţi de agenţia APA, Şerba Huidu, se va afla în următoarele 48 de ore, sub supraveghere, în Secţia de Medicină Generală. Şerban Huidu a fost supus, ieri, unor teste speciale, care au arătat că starea sa de sănătate se ameliorează constant.
Şerban Huidu a ieşit ieri din coma indusă de medicii austrieci, în urma accidentului suferit în staţiunea montană Patscherkofel. Starea de sănătate a pacientului "s-a ameliorat în mod evident", potrivit Agerpres, care citează buletinul medical emis duminică de Clinica Universitară de Neurologie din Innsbruck, unde este internat realizatorul de la Prima TV. 

Potrivit acestora, Şerban Huidu poate comunica din nou, "stă tot mai mult treaz şi vorbeşte". Mai mult de atât, "Cârcotaşul" n-a avut ieri-dimineaţă nevoie de ajutor pentru a mânca. S-a întâmplat pentru prima dată după internare, precizează medicii. Aceştia au început încă de sâmbătă procesul de trezire din coma indusă artificial. Au apelat la aceasta pentru că este o metodă puţin agresivă pentru creier. 

Rămâne deocamdată internat la terapie intensivă
 

Totuşi, pacientul este încă slăbit şi va mai rămâne câteva zile internat la terapie intensivă, pentru investigaţii suplimentare.

Medicii amintesc că Huidu, în vârstă de 34 de ani, îşi revine după răni care i-au pus viaţa în pericol. De aceea, au mai comunicat ei, pacientul are nevoie de linişte şi va rămâne în continuare sub monitorizare. 

Familia realizatorului TV, dar şi colegul său de platou Mihai Găinuşă i-au stat alături în toate aceste zile. Ieri, tatăl lui Huidu a declarat la Realitatea TV că atunci când s-a trezit fiul său a zâmbit "cu zâmbetul său frumos" şi a stat de vorbă cu familia. El a mai spus că Şerban îşi revine treptat şi că medicii sunt optimişti că recuperarea va fi totală. 

Pe 29 decembrie, Şerban Huidu, un împătimit al schiatului, aflat în vacanţă cu familia în Austria, a pierdut controlul schiurilor şi s-a lovit de un copac, încercând să evite un copil aflat pe pârtie. Colegul său Mihai Găinuşă spune că ceea ce l-a salvat a fost faptul că purta cască. 

La scurt timp, Huidu a fost internat la spitalul din Innsbruck, unde medicii i-au indus coma artificială. Doctorii austrieci care l-au tratat spun că se confruntă cu sute de astfel de cazuri anual şi că cea mai eficientă metodă de a proteja pacientul este coma artificială. 

Medicii neurochirurgi contactaţi de EVZ săptămâna trecută au explicat că starea de comă indusă în care s-a aflat Şerban Huidu este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a obţine o scădere a presiunii intracraniene, rezultate în urma accidentului. 

Medicii au renunţat la intervenţia chirurgicală
 

A doua zi după accidentul suferit de Şerban Huidu, profesorul universitar doctor Erich Schmutzhard de la Spitalul din Innsbruck a decis că nu e necesar ca pacientul să fie supus unei operaţii, pentru că presiunea intracraniană era normală. 

O intervenţie chirurgicală ar fi fost necesară pentru scăderea tensiunii intracraniene dacă aceasta nu ar fi fost în limite normale. Tot atunci specialistul a transmis că este optimist privind recuperarea lui Şerban Huidu, dar că aceasta poate să dureze şi câteva săptămâni, odată ce pacientul va fi scos din coma indusă. 

"Starea pacientului s-a ameliorat în mod evident. Acesta stă tot mai mult timp treaz, vorbeşte, iar în dimineaţa aceasta (ieri - n.r.) a mâncat."
MEDICII AUSTRIECI DE LA SPITALUL DIN INNSBRUCK, comunicat de presă

sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages