Ştiinţa, răpusă la penaltiuri - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 10 noiembrie 2010

Ştiinţa, răpusă la penaltiuri

Dinamo - „U“ Craiova 4-2 (1-1, 1-1) după lovituri de departajare
Stadion
 „Dinamo“, spectatori: 9.000.
Au marcat: C. Munteanu ‘67 / Dina ‘31.
Dinamo: Dolha - Bordeanu, Moţi, D. Grigore, Diabate - Torje, Mărgăritescu (‘72, D. Kone), Ad. Cristea, Alexe (‘46, C. Munteanu) - M. Niculae (‘65, An. Cristea), L. Ganea. Antrenor: Ioan Andone.
„U“ Craiova: Stanca - Dănănae, Găman, D. Stoica, Bărboianu - Dilevski - Wobay (‘90, Firţulescu), Prepeliţă (‘90, Ologu), Gargorov (‘104, Lopes), M. Costea - Dina. Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Torje, Moţi, L. Ganea ‘78, ‘79 / Dilevski ‘57 ‘71.
Cartonaşe roşii: L. Ganea ‘79 / Dilevski ‘71.
Au arbitrat: R. Dumitru - Cr. Nica, Ed. Dumitrescu.
Universitatea Craiova a ratat calificarea în semifinalele Cupei României, după un meci care a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare, iar cele două echipe au terminat meciul cu câte un om în minus.

O partidă de old-boys între echipele celor două cluburi a prefaţat încrâncenarea care avea să urmeze în sferturile de finală ale întrecerii KO. „Bătrânii“ au încheiat la egalitate, scor 0-0, iar la finalul amicalului întreaga asistenţă de pe stadionul din „Ştefan cel Mare“ a ascultat în picioare şi a aplaudat imnul Universităţii Craiova, „Oltenia, eterna Terra Nova“.
Trupa lui Victor Piţurcă a început bine meciul şi a ratat prima ocazie în minutul doi, când Dina s-a trezit singur cu portarul Dolha, dar a intrat în unghi şi şutul său nu a mai prins cadrul porţii. Gazdele au ripostat, în minutul zece Alexe surprinzându-l pe Stanca după o execuţie din interiorul careului mare. Portarul craiovenilor a respis cu dificultate, mingea a ajuns la Marius Niculae, dar acesta a greşit preluarea şi Ştiinţa a scăpat de emoţii. Liviu Ganea a fost şi el în două rânduri aproape să înscrie pentru „câini“. Mai întâi, în minutul 15, a reluat cu capul, din poziţie excelentă, în braţele lui Stanca, apoi în minutul 22 a fost blocat in extremis de Găman. Sub privirile a câtorva sute de suporteri alb-albaştri, ajunşi la meci cu întârziere, oltenii au reuşit să aibă o posesie mai bună şi să se apropie periculos de poarta lui Dolha, D. Stoica (‘26) şi Wobay (‘29) reluând periculos spre poarta dinamovistă. Ştiinţa a intrat la cabine în avantaj, după ce, de pe stânga, Mihai Costea i-a centrat excelent lui Dina (‘31), iar acesta nu l-a mai iertat pe Dolha, înscriind cu un şut din interiorul careului mic.
Dilevski şi Ganea,
eliminaţi

În repriza a doua, Dinamo a insistat mai mult în atac, în timp ce Universitatea a încercat să apere avantajul fragil de pe tabela de marcaj. Planurile craiovenilor au fost date peste cap de bucureşteni, care după bara lui Marius Niculae (‘54) şi şutul lui Ad. Cristea (‘62) au egalat prin Cătălin Munteanu (‘67), care a înscris cu capul după centrarea lui Mărgăritescu. Patru minute mai târziu, alb-albaştrii au mai primit o lovitură, de această dată din partea arbitrului Robert Dumitru, care s-a grăbit să-i arate al doilea cartonaş galben lui Dilevski, australianul fiind trimis la cabine. În minutul 79 s-a restabilit egalitatea numerică, L. Ganea fiind şi el eliminat pentru două avertismente. Spre finalul primelor 90 de minute, Universitatea putea da lovitura în „Groapă“, dar Dina, care a ratat două ocazii imense, i-a ţinut în viaţă pe „câini“, trimiţând meciul în prelungiri.
Apoi, nici una dintre echipe nu a mai fost dispusă să rişte, iar ocaziile de poartă au fost destul de rare. În minutul 112, Mihai Costea a preluat bine o minge, a intrat în careu, însă nu a vrut să fie eroul Olteniei, şutând pe lângă poarta lui Dolha din poziţie favorabilă. Dina l-a copiat în minutul 119 şi s-a ajuns la loteria penaltiurilor. Dinamoviştii au marcat de trei ori, prin An. Cristea, C. Munteanu, Ad. Cristea, în timp ce de la Universitatea a marcat doar Ologu. Au ratat: Bordeanu, respectiv Găman, Bărboianu şi M. Costea.

Doar numele ce a mai ramas de echipa asta rusine.

sursa:gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages