Şoferul care i-a alergat pe poliţişti a fost arestat - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 25 octombrie 2010

Şoferul care i-a alergat pe poliţişti a fost arestat

Şoferul care vineri nu a oprit la semnalul poliţiştilor, fiind urmărit din comuna doljeană Cârcea şi până în centrul municipiului Craiova, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
Potrivit IPJ Dolj, vineri, în jurul orei 12.30, poliţiştii din Cârcea au observat în faţa unei case din localitate mai multe persoane de etnie romă care, cel mai probabil, erau la furat. Când au văzut poliţiştii, romii s-au urcat într-un Renault înmatriculat în Marea Britanie şi au demarat spre Craiova. Oamenii legii au anunţat primul filtru rutier, care i-a făcut semnal de oprire şoferului, însă acesta a mers mai departe. Un echipaj de poliţişti a plecat în urmărirea Renaultului, mergând după el pe străzile Caracal, bulevardul Decebal, Calea Bucureşti, A.I. Cuza, Arieş, C.D. Fortunescu, Fraţii Buzeşti şi Mihail Kogălniceanu. Când a ajuns pe strada N. Plopşor, unde traficul auto este interzis, a forţat gardurile de protecţie din zona Prefecturii Dolj, după care a mers pe A.I. Cuza. Neştiind străzile din centrul Craiovei, şoferul a intrat pe o alee pietonală din Piaţa Prefecturii, reuşind să avarieze maşina când a urcat câteva trepte.
Poliţiştii care urmăreau autoturismul împreună cu poliţiştii comunitari aflaţi în zonă, au reuşit să îl prindă pe şofer, acesta fiind Florin Tănase, de 20 de ani, din Roşiorii de Vede. De asemenea, au mai fost identificate două pasagere din Renault, Portocală Mustaţă, de 19 ani, din Piteşti, şi Elisabeta Z., de 17 ani, din Craiova. O a patra persoană, un bărbat, a reuşit să fugă.
Oamenii legii au precizat că pe numele şoferului a fost începută urmărirea peanală pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Vineri, Tănase a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, judecătorii dispunând arestarea lui pentru 29 de zile.
Procurorul a argumentat în faţa judecătorilor că pe timpul urmăririi a fost indus un sentiment de temere şi indignare, mai ales că zona centrală era aglomerată la acea oră, cu atât mai mult cu cât fuseseră amplasate standurile comercianţilor cu ocazia sărbătoririi Zilelor Municipiului Craiova.

sursa:gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages