„Noi am pierdut un prieten, Dumnezeu a câştigat un înger!“ - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 14 octombrie 2010

„Noi am pierdut un prieten, Dumnezeu a câştigat un înger!“

Sute de adolescenţi şi tineri din Craiova şi-au dat ieri întâlnire pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, pentru a trage un semnal de alarmă şi ca să militeze pentru eliminarea violenţei din şcoli. De la tragicul eveniment în urma căruia un elev a fost omorât în apropierea şcolii, paza în toate unităţile de învăţământ a fost sporită, iar la Liceul „Tudor Arghezi“ se vor monta alte 16 camere de luat vederi.

La o săptămână de la moartea lui Andrei Goreci, zeci de colegi ai acestuia, cadre didactice, sute de adolescenţi cu pancarte, mesaje împotriva violenţei, cu lacrimi în ochi şi tricouri pe care aveau imprimat chipul băiatului omorât la câţiva metri de şcoală, s-au strâns în centrul Craiovei într-o acţiune plină de sensibilitate. Au plâns, au cântat, au proiectat imagini cu chipul colegului omorât, au scris mesaje pentru familia Goreci şi şi-au manifestat respingerea faţă de actele de violenţă şi crimele din oraşul nostru. Nu vor nimic imposibil, vor doar ca ucigaşul să plătească pentru fapta sa şi astfel de nenorociri să nu se mai repete. Au vrut să organizeze un marş în faţa principalelor instituţii de ordine craiovene, însă au fost refuzaţi pe motiv că „ar păta încă o dată imaginea oraşului“. Au acceptat atunci ca ultimă soluţie să se strângă pe esplanada teatrului, pentru a trage un semnal de alarmă... „Lăsaţi îngerii să trăiască!“, „Odihneşte-te în pace, Andrei! Nu mai vrem îngeri căzuţi“, „Noi am pierdut un prieten, Dumnezeu a câştigat un înger!“, sunt doar câteva din bannerele purtate de prietenii lui Andrei.
„Nu putem accepta ideea că ucigaşul vrea să fie eliberat pe motiv că este nebun. Este inadmisibil! Prin acţiunea noastră îndemnăm autorităţile la o strategie conjugată cu măsuri concrete împotriva actelor huliganice, bandelor de cartier şi a criminalilor dintre noi. Acest criminal s-a plimbat, conform celor declarate de elevii din «Arghezi», timp de o săptămână înainte de nenorocire prin faţa liceului, fluturând un cuţit şi nimeni nu a luat nici o măsură“, a spus Adina Enache, reprezentanta Centrului Educaţional de Resurse şi Training. 
„Stop violenţei“ a fost mesajul lansat şi de Nenid Mircea de la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova: „Ne este frică de astfel de incidente, nu vrem să fim în pericol în drum spre şcoală din cauza unor huligani“.
Din Liceul „Tudor Arghezi“, 38 de colegi ai lui Andrei, însoţiţi de directorul adjunct al unităţii, dar şi de alţi doi profesori au mers pe esplanada teatrului craiovean. „Prin şcoală a circulat un tabel nominal pe care elevii care au dorit să participe la protestul în memoria lui Andrei s-au putut înscrie. Am cerut însă, pentru siguranţă, acceptul părinţilor şi am desemnat şi profesori care să îi însoţească pe elevii şcolii noastre. Am cerut şi diriginţilor să verifice tabelul pentru a nu se strecura elevi cu probleme disciplinare“, a spus Lucian Săndoi, directorul Liceului „Tudor Arghezi“.  

Măsuri de siguranţă sporite după moartea lui Andrei  


Pe 11 octombrie, Consiliul de Administraţie al Liceului „Tudor Arghezi“ a dispus 27 de măsuri suplimentare pentru sporirea siguranţei în unitatea de învăţământ. Ecusonul trebuie prezentat obligatoriu de fiecare dată la intrare pe poarta şcolii. „Apoi este interzis categoric ca elevii să aibă asupra lor ţigări, băuturi, materiale pornografice. Apoi profesorul de serviciu, dar şi femeile de serviciu patrulează permanent pe culoarele liceului. Pe lângă cele 16 camere de filmat existente, am decis montarea altor 16 camere împrejurul curţii şcolii. Am cerut diriginţilor să întocmească liste cu elevii care pot ridica probleme din şcoală. Vom lua legătura apoi cu familiile acestora, iar cu acordul părinţilor îi vom trimite la cabinetele unor psihologi. Astă seară (ieri - n.r.) vom avea un nou consiliu profesoral în şcoală pentru suplimentarea măsurilor de siguranţă“, a adăugat directorul Liceului „Tudor Arghezi“.  
Tot în consiliul profesoral de ieri-seară, în Liceul „Tudor Arghezi“ s-a luat în discuţie şi solicitarea familiei Voicu (părinţii lui Rommel - n.r.) de a-l muta pe fiul mai mic, Stelian Voicu, elev în clasa a X-a, la CN „Gheorghe Chiţu“ din Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages