Supremaţia lui Bugatti Veyron Super Sport - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 10 septembrie 2010

Supremaţia lui Bugatti Veyron Super Sport

Supremaţia lui Bugatti Veyron Super Sport este ameninţată de noua versiune a supercarului SCC. Primele imagini şi informaţii cu Veyron-killer.

Despre Bugatti Veyron Super Sport a auzit toată lumea. Însă despre SSC Ultimate Aero TT ştiu mai multe doar adevăraţii împătimiţi ai vitezei, bolidul american fiind conceput în primul rând pentru doborârea recordurilor de viteză în domeniul maşinilor street-legal.

În 2009, SSC Ultimate Aero avea ca obiectiv atingerea vitezei de 432 km/h, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat. Veyron Super Sport, însă, a reuşit să depăşească 431 km/h, ceea ce a însemnat o palmă pentru americani.

Prin urmare, la sfârşitul acestui an va apărea noul bolid al celor de la SSC, despre care nu prea se ştie nimic concret în acest moment. Maşina se pare că a fost desenată de Jason Castriota, creatorul uimitorului Bertone Mantida (prezentat la Shanghai 2009), urmând a fi mult diferită ca aspect de actualul SSC Ultimate Aero.

Din punct de vedere tehnic, nu există informaţii, dar ultima versiune SSC Ultimate Aero TT se lăuda cu o putere de 1.287 CP/6.075 rpm şi un cuplu maxim de circa 1.500 Nm, propulsorul fiind un V8 biturbo.

Având în vedere că Veyron Grand Sport dezvoltă, la rândul său, 1.200 CP şi 1.500 Nm, dar dintr-un imens W16, ne aşteptăm ca noul SSC să depăşească bariera celor 1.300 CP, dar să apeleze tot la un V8 dotat cu turbine.

Mai multe informaţii despre acest Veyron-killer, la sfârşitul lunii septembrie, cu ocazia inaugurării sale oficiale la Muzeul Aerului Boeing.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages