Somonul gigantic va fi primul animal modificat genetic din farfuria noastră - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

Somonul gigantic va fi primul animal modificat genetic din farfuria noastră

Somonul modificat genetic ajunge la maturitate în 18 luni, în loc de trei ani.somon modificat genetic
Un somon care creşte de două ori mai repede decât în mod normal este primul animal modificat genetic disponibil pentru hrana oamenilor.
De obicei, somonul din Atlantic nu creşte în timpul iernii şi ajunge la maturitate abia după trei ani.
Dar prin implantarea materialului genetic de la o specie de ţipar, denumită mihalţ, ce creşte pe tot parcursul anului, oamenii de ştiinţă au reşit să facă somonul să ajungă la maturitate în doar 18 luni.
Ei mai speră ca somonul modificat genetic să poată fi crescut la fermele de peşti, pentru a-l lăsa pe cel sălbatic în oceane.
Administraţia pentru hrană şi medicamente din SUA investighează acum dacă acest tip de somon este bun de mâncat. Peştele ar putea ajunge pe rafturile supermarketurilor în mai puţin de un an.
Ecologiştii se tem însă că organismele modificate genetic nu sunt sănătoase pentru oameni şi că somonul modificat în laborator ar putea să se răspândească şi în sălbăticie.
În prezent, doar culturi de tipul porumbului sau al soia sunt disponibile pentru alimentaţia umană. The Daily Telegraph precizează că cele mai multe produse animale din supermarketuri, precum carne, ouă sau lactate, provin de la animale hrănite cu organisme modificate genetic.
“Odată ce ai bombardat un animal cu alte gene, ADN-ul lui va fi instabil şi nu există nicio garanţie că nu se va putea reproduce. Este un risc prea mare pentru somonul sălbatic. Un peşte care creşte atât de repede va pierde o parte din calităţile sale”, a declarat Lord Melchett, director la Soil Association, Marea Britanie.
Pentru mai multe informatii detaliate despre ecologie si protectia mediului, evenimente ecologice, stiri de mediu, , sau voluntariat oriunde in tara aboneaza-te gratuit la newsletterul saptamanal EcoMagazin
Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci alatura-te si tu celor5000 de membri care s-au inscris deja in EcoSapiens si hai sa ne cunoastem peforumul comunitatii. Intrebarile si comentariile tale sunt binevenite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages