Nunta de Cartea Recordurilor in Tara Oasului: Geoana, unul din cei 12 nasi - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Nunta de Cartea Recordurilor in Tara Oasului: Geoana, unul din cei 12 nasi

Primarul din Rasca si-a dat fata dupa baiatul preotului.Socrul mic a invitat la nunta 2000 de persoane, iar copiii vor avea 12 perechi de nasi iar mesenii trebuie trebuie sa dea gata 2000 de litri de vin, 50 de porci, 10 tauri si 10.000 beri din Austria.








"Socru mare" este fostul primar al comunei Orasu Nousocial-democratul Toma Betea , candidat la alegerile de duminica innou-infiintata comuna Racsa.
El isi marita fiica, Maria (in varsta de 21 ani), cu fiul preotului din sat, Gabriel Magurean (21 ani).
Printre invitati se numara lideri ai PSD, presedintele Senatului, Mircea Geoana, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu si liderul PSD Satu Mare, deputatul Gheorghe Ciocan.
Petrecerea a inceput inca de vineri, cu nunta traditionala oseneasca. Mireasa a fost imbracata in straie populare, care cantaresc peste 20 de kilograme, si i-a fost asezata cununa pe cap. Intregul proces, care dureaza mai bine de trei ore, s-a facut sub privirile tinerelor din localitate, dar si in acordurile ceterasilor si ale "tapuritorilor".
"Margelele cantaresc aproximativ zece kilograme, iar daca ar fi sa le pui in linie dreapta ar fi un kilometru", a spus, mandra, mireasa Maria Betea.
Dupa ce mireasa a fost "gatita", mirele a mers sa o ceara, insotit de "stegari", de ceterasi si "tapuritori".
Mircea Geoana la nunta
Tatal miresei, Toma Betea, afirma ca "nunta domneasca" de sambata seara va fi aproape la fel de mare ca aceea de anul trecut, cand si-a insurat baiatul, Vasile, care l-a avut printre nasi pe Mircea Geoana.
"Avem in jur de 2.000 de invitati. Ii asteptam cu o masa imbelsugata si palinca. Si anul acesta am taiat zeci de porci, taurasi si gaini, la fel ca anul trecut. E adevarat ca anul trecut am taiat 60 de porci, dar acum am taiat 50, ca avem cu 500 de invitati mai putin. Nu avem nimic special, totul va fi traditional", a spus Toma Betea.
Pentru nunta de sambata seara, care a costat aproximativ 50.000 de euro, circa o suta de bucatarese iscusite pregatesc "boace" (sarmale osenesti), supa de carne, dar si alte bunatati.
Pentru ca oaspetii sa nu duca lipsa de nimic, 80 de ospatari adunati din tot judetul vor servi la mese. Bunatatile vor fi "stropite" cu 5.000 de litri de bauturi, palinca traditionala, dar si whisky, vin si bere, cumparata din strainatate.
Buna dispozitie va fi asigurata, printre altii, de Chris Mayer si Connect-R, un cadou oferit tinerilor miri din partea unor nasi veniti din Capitala.
Dupa nunta de sambata seara, invitatii din comuna sunt asteptati, duminica, la vot, in cadrul primului scrutin pentru alegerea primarului si a Consiliului Local dupa infiintarea oficiala a comunei Racsa.
Racsa s-a desprins de comuna Orasu Nou in primavara acestui an, dupa ce Senatul a aprobat infiintarea noii comune.  Noua comuna Racsa numara aproximativ 3.000 de suflete si este unul dintre putinele locuri in care traditiile se pastreaza cu sfintenie.
Racsa este considerata a fi un fief al PSD, partidul obtinand aici la ultimele alegeri peste 90% din voturile cetatenilor.

sursa:protv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages