Nikon Coolpix P7000 - aparat exclusivist pentru un segment pe măsură - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 16 septembrie 2010

Nikon Coolpix P7000 - aparat exclusivist pentru un segment pe măsură


Există posesori de DSLR-uri profesionale sau semi-profesionale care au în geantă o cameră foto compactă. Ei o folosesc atunci când DSLR-ul atrage prea mult atenţia sau când nu au timpul necesar să-şi pregătească aparatul şi obiectivul potrivit. Pentru ei şi nu numai, Canon a pregătit seria G, cu corp metalic, patină pentru blitz setări manuale complexe şi ocular din sticlă. Nikon a venit acum cu o alternativă demnă de luat în seamă, mai precis modelul Coolpix 7000. Puse unul lângă celălalt, Canon G12 şi Nikon P7000 par să fi fost create de aceeaşi echipă de design. La capitolul dimensiuni, cele două aparat diferă doar cu câţiva milimetri.
Pentru a oferi o calitate a imaginii la cel mai înalt nivel în segmentul camerelor compacte, Nikon P7000 are un senzor mare de 1/1.7" cu 10.1 MP. Pentru comparaţie, densitatea pixelilor este de două ori mai mică decât la senzorii de ultimă generaţie folosiţi pentru compactele accesibile. Sensibilitatea ISO variază între 100 şi 3200, putând fi extinsă la 6400 de doritori. Obiectivul are o plajă focală echivalentă 28-200 mm, oferind un zoom optic 7.1x. Pentru comparaţie, Canon a păstrat la G12obiectivul 28-140 mm cu zoom 5x. La ambele aparate, obiectivul dispune de stabilizare optică a imaginii.
În ceea ce priveşte ecranul, cei doi producători au optat pentru soluţii diferite. Nikon a preferat un ecran fix de 3", dar cu rezoluţie înaltă de 921.000 de pixeli. Filmarea HD este posibilă însă doar la rezoluţia 1280x720 cu 3 fps. Aparatul este dotat cu microfon stereo şi mufă pentru microfon extern. Din punct de vedere al construcţiei, P7000 se laudă cu trei rotiţe pe latura superioară şi două pentru ajustarea setărilor pe spatele aparatului, una din ele fiind şi pad direcţional. Nikon P7000 va fi disponibil pe piaţa românească începând din luna octombrie. Preţul nu-l cunoaştem încă, însă peste ocean ea va putea fi cumpărată cu 500 $.
Sursa: Dpreview.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages