A murit "Nasul" tutunului cubanez - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

A murit "Nasul" tutunului cubanez

Alejandro Robaina, "Nasul" tutunului cubanez a murit la varsta de 91 de ani, din cauza cancerului cu care fusese diagnosticat in urma cu un an. Anuntul a fost facut de compania Habanos, care produce trabucuri cu numele acestuia, ea lansand, in anul 1997, bradul Vegas Robaina, printre cele mai bune trabucuri exportate de Cuba. Drept dovada, o cutie de trabucuri fine Vegas Robaina poate ajunge pe piata internationala la un pret de 500 de dolari.

Alejandro Robaina este considerat o legenda in randul cultivatorilor cubanezi de tutun, frunzele de tutun cultivate de acesta fiind considerate printre cele mai bune din lume. Atat de respectat este el in randul fermierilor cubanezi, incat acestia il au pe Robaina ca exemplu la plantarea si recoltarea tutunului, care se face in zilele in care o facea si batranul Alejandro.

Desi familia Robaina a cultivat tutun fara intrerupere din 1845 si pana acum, numele a devenit cunoscut dupa ce Alejandro a preluat plantatia, moment in care afacerile au luat amploare. Barbatul si-a facut o reputatie in randul amatorilor de trabuc si mii de vizitatori veneau in fiecare an sa il viziteze.

Robaina a reusit sa isi pastreze ferma, chiar si dupa valul de nationalizari impuse dupa 1959, cand Fidel Castro a preluat puterea. "Pentru mine cultivarea tutunului trebuie sa ramana in familie si trebuie facuta cu dragoste" declara acesta in 2008.

In prezent, dupa cum declara Ministerului Agriculturii din Cuba, majoritatea fermelor de cultivare a tutunului sunt private.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages