Motive pentru a te lasa de fumat - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

Motive pentru a te lasa de fumat

Fumatorii ajung la un moment dat la ideea ca poate ar fi bine sa renunte la fumat. Adesea insa, le lipsesc motivele pentru a o face - sanatatea le este inca buna, parca nici tusea nu e atat de suparatoare, hainele care miros se spala, copiii pot fi protejati daca nu se fumeaza in aceeasi incapere cu ei si asa mai departe. In acelasi timp, dorinta de a fuma este atat de puternica incat nicio motivatie nu este convingatoare.

Ca si alte state, statul roman a adoptat cateva masuri menite sa reduca fumatul, dar care, din cauza faptului ca nu reusesc sa aiba impactul dorit, sunt ignorate de catre fumatori. Niciun fumator nu este suficient de sensibilizat de imaginile de pe pachetele de tigari si cu totii stim anecdota cu fumatorul care cere la magazin vanzatoarei sa-i dea "pachetul cu cancer, nu ala cu impotenta".

Problema motivatiei puternice este strans legata de valorile personale ale fumatorului si de modul in care el insusi percepe pericolele si dezavantajele fumatului. Motivele antifumat care ii pot sensibiliza pe unii pot sa fie privite de catre altii ca fiind false probleme. De exemplu, o femeie fumatoare care are deja doi copii si nu mai vrea unul, vazand pe pachetul de tigari textul "Fumatul poate dauna calitatii spermei si scade fertilitatea" s-ar putea sa exclame "Macar de-ar fi asa!" si, desigur, va fuma in continuare.

Prin urmare, in aceasta sectiune vei gasi articole care prezinta diverse motivatii pentru renuntarea la fumat. Alege-le pe cele care te motiveaza pe tine. Renuntarea la fumat este o alegere strict personala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages