Cum sa ma las de fumat? - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

Cum sa ma las de fumat?

Articole pentru fumatori care doresc sa se lase de fumat


Daca ai ajuns la concluzia ca iti doresti sa renunti la fumat inseamna ca ai gasit una sau mai multe dintre motivatiile care determina fumatorii sa ia in considerare posibilitatea de a intrerupe acest obicei. Fie ca ti-e teama pentru sanatatea ta, ca vrei sa-ti protejezi copiii de fumatul pasiv, ca te-ai saturat sa cheltui enorm pe fum sau sa fii tratat la munca, la cinema si in toate locurile publice ca un paria, esti pe drumul cel bun pentru a incepe sa te lasi de fumat.







Renuntarea la fumat este o schimbare majora in viata ta, pentru ca practic va trebui sa iti redefinesti toate reactiile, toate modurile de combatere a plictiselii, enervarii si angoasei, toate interactiunile sociale si toate micile tabieturi de pana acum. Ziua ta, incepand cu secunda in care deschizi ochii dimineata si cu cea in care adormi seara, trebuie analizata, regandita, redefinita si reorganizata. Renuntarea la fumat este un proces laborios, care cere multe eforturi si schimbarea benevola si fundamentala a stilului de viata.

Nu da atentie celor care iti bagatelizeaza eforturile de a te lasa de fumat! Ai o misiune grea si, pentru asta, trebuie sa stii cu ce urmeaza sa te lupti! Daca iti subestimezi "adversarul" risti sa esuezi mai mult decat in situatia in care ai evaluat corect dificultatea si esti pregatit/a pentru fiecare piedica ce poate aparea in calea scopului tau final.

Nu da atentie celor care nu au incredere ca ai sa reusesti! In incercarea de a renunta la fumat increderea trebuie sa o ai tu pentru tine. Iar daca esuezi la prima incercare, nu te lasa invins/a. Putine persoane reusesc de la prima incercare si in medie este nevoie de aproximativ sapte incercari pana la reusita finala.

In aceasta sectiune vei gasi articole care sa te ajute sa te pregatesti pentru momentul in care vei spune "Gata, de acum nu mai pun tigara in gura", pentru tentatiile care vor aparea si pentru modul in care te vor trata ceilalti cand iti vor afla decizia. De asemenea, daca simti nevoia sa iti cladesti vointa pe baza unor motivatii suplimentare, vei gasi articole la sectiunea dedicata motivatiilor pentru renuntarea la fumat.



 In urmatoarele pagini voi enumera cativa pasi prin care sa va lasati sau sa ne lasam de fumat un viciu daunator si sanatatii dar si buzunarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages