Clopotelul a sunat! Profesori lipsa,sute de scoli fara autorizatie sanitara - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

Clopotelul a sunat! Profesori lipsa,sute de scoli fara autorizatie sanitara

Daca cei mici se bucura de revederea colegilor, profesorii intra in noul an cu ganduri negre. Salariile micsorate, disponibilizarile si in general teama zilei de maine ii fac pe dascali sa se gandeasca mai degraba la proteste decat la festivitati.





n plus, sute de profesori au cerut sa intre in concediu fara plata, cei mai multi din motive personale. In realitate isi prelungesc vacanta ca sa-si caute alt loc de munca. Asta deoarece au ramas cu salarii din care nu mai pot trai.
Cadrele didactice membre ale Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC) protesteaza fata de reducerile salariale din educatie purtand fluturasul de salariu prins în piept, pe care scrie "Minus 25%".
Liderul SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat, luni, ca este vorba despre o forma de "protest tacit" prin care vor sa atraga atentia parintilor si autoritatilor fata de reducerea salariilor in sistemul de invatamant.
Ministrul educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni dimineata, la deschiderea anului scolar la Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" din Arad, unde participa alaturi de lideri locali ai PDL, ca recredibilizarea invatamantului romanesc este principala misiune a mandatului sau de ministru. "Tot ce face Ministerul Educatiei, tot ce face Guvernul este pentru ca ei (n.r. - elevii) sa poata avea multa multa incredere in acest sistem de invatamant. (...)De aceea, recredibilizarea invatamantului romanesc este principala misiune a mandatului meu de ministru al Educatiei", a afirmat Funeriu.
Desi este un nou an scolar, problemele au ramas aceleasi. Sunt in total aproape 2000 de unitati de invatamant fara autorizatie sanitara: adica gradinite, scoli si licee.
Din acestea lipseste apa potabila, unele nu au garduri, altele au cladiri foarte vechi, pline de infiltratii. Iar unele au inca wc-uri in fundul curtii.
In total, trei milioane de elevi si prescolari incep astazi cursurile. Noul an scolar care va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare, cu patru mai multe decat in anii scolari precedenti, elevii urmand sa incheie cursurile in 17 iunie 2011. 
Elevii vor incheia cursurile vineri, 17 iunie 2011. Finalizarea cursurilor mai devreme este insa anuntata in metodologia de organizare a examenului national si a celui de bacalaureat. Elevii claselor a VIII-a vor finaliza cursurile cu o saptamana mai devreme de 17 iunie, respectiv in 10 iunie, iar liceenii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a vor termina cursurile in 27 mai.
Anul scolar 2010/2011 e structurat pe doua semestre. Astfel, in semestrul I sunt programate cursuri in intervalul 13 septembrie - 21 decembrie. In perioada 1 - 7 noiembrie, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta.
Elevii vor avea vacanta de iarna din 22 decembrie 2010 pana in 4 ianuarie 2011. Cursurile semestrului I vor fi reluate in 5 ianuarie 2011 si vor dura pana in 28 ianuarie. Vacanta intersemestriala este programata pentru intervalul 29 ianuarie - 6 februarie 2011.
Cursurile in semestrul al doilea incep in 7 februarie 2011 si dureaza pana in 15 aprilie. Din 16 aprilie si pana in 25 aprilie 2011 elevii vor fi in vacanta de primavara, cursurile semestrului al doilea urmand sa fie reluate in 26 aprilie. Semestrul al doilea se va incheia in 17 iunie.
Elevii vor fi in vacanta de vara din 18 iunie pana in 11 septembrie, cu o saptamana mai putin decat in anul scolar 2009-2010. Totodata, elevii nu vor merge la cursuri nici in zilele libere prevazute de lege.
Tezele din semestrul I al anului scolar 2010-2011 vor fi sustinute, de regula, pana la data de 17 decembrie 2010, iar cele de pe semestrul al doilea, pana la data de 20 mai 2011. 

sursa:protv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages