Cei care fac miscare sunt mai putin tentati sa fumeze - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

Cei care fac miscare sunt mai putin tentati sa fumeze

Exercitiile fizice ii pot ajuta pe fumatori sa renunte la viciu pentru ca fac tigarile mai putin tentante. Un nou studiu realizat la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, a aratat pentru prima data ca fumatorii sunt mai putin tentati sa-si aprinda o tigara dupa ce fac exercitii fizice. Studiul a fost publicat in numarul din actombrie al revistei Addiction.

In cadrul testelor au participat 20 de persoane catalogate ca fumatori "inraiti". Celor 20 de subiecti li s-a cerut sa nu fumeze nicio tigara timp de 15 ore inainte de inceputul studiului. In prima etapa a cercetarilor participantilor le-au fost aratate o serie de imagini care aveau legatura cu fumatul, intrerupta de imagini "neutre". Dupa aceea, toti subiectii studiului au petrecut 15 minute facand exercitii de intensitate moderata pe biciclete de gimnastica. La sfarsitul efortului fizic, participantii au fost rugati sa urmareasca din nou imagini care aveau legatura cu fumatul.

In timp ce subiectii priveau imaginile, echipa de cercetatori a folosit una dintre cele mai noi tehnologii de analiza a miscarii ochilor. Astel, s-a putut calcula perioada de timp pe care fumatorii o petreceau privind unele imagini. Mai mult, savantii au putut observa si cat de repede imaginile cu tigari au atras atentia fumatorilor, in comparatie cu imaginile care nu contineau nicio legatura cu tabagismul.

Studiul a aratat ca timpul pe care fumatorii l-au petrecut privind imaginile cu tigari a scazut cu 11% dupa ce au facut miscare. Oamenii de stiinta britanici au concluzionat ca exercitiile fizice realizate de fumatori reduc posibilitatea ca atentia acestora sa fie atrasa de imagini care au legatura cu fumatul. "Stim ca politicile de marketing ale producatorilor de tutun se bazeaza foarte mult pe imagini care incurajeaza fumatul. De asemenea, persoanele care incearca sa renunte la fumat reusesc foarte greu sa ignore toate metodele prin care sunt tentati sa continue cu viciul tutunului. Studiul nostru arata ca exercitiile fizice au un beneficiu suplimentar pentru sanatatea oamenilor, in sensul ca tutun e mai putin atragator pentru cei care fac miscare", a declarat Kate Janse Van Rensburg, profesor la Universitatea din Exeter si unul dintre autorii cercetarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages