Ce cura de slabire ti se potriveste? - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 13 septembrie 2010

Ce cura de slabire ti se potriveste?

Ce cura de slabire ti se potriveste?


Cura de slabire potrivita

Fiecare om este diferit, fiecaruia dintre noi i se poate adapta un anumit stil de viata si astfel fiecaruia dintre noi i se potrivesc diferite cure de slabire. Organismul nostru reactioneaza in mod diferit la aceeasi alimentatie si la acelasi regim de exercitii fizice. Structura corpului nostru este cea care ne da de gol in primul rand. Exista persoane care pot manca orice si nu se ingrasa si altele la care pare ca si apa se depune. Sa fie noroc pentru unele? Pana la urma fiecare tip are avantaje si dezavantaje. Luand in considerare astfel de factori precum si forma corpului am gasit 3 clasificari: endomorfe, ectomorfe si mezomorfe.

Endomorfele, sunt cele care au un corp”clepsidra”, au sani mari, solduri late, un fund rotund ce iese obraznic in evidenta si o talie subtirica. Daca ai asftel de forme poti sa te consideri fericita, esti sexy si esti modelul ideal pentru orice barbat. Problema este ca te ingrasi foarte usor. Probabil esti genul care trebuie sa apeleze periodic la cure de slabire. Grasimea se depune cu usurinta pe coapse, fund si burta. Daca nu esti atenta te poti trezi usor cu burtica si asta nu este deloc estetic.Renunta la dulciuri si la paine complet. Bea foarte multa apa si incearca sa mananci prajeli cat mai rar. Asta ar trebui sa fie sfaturi pe care sa le incluzi definitiv in regimul tau alimentar. Curele de slabire care ti se potrivesc sunt cele care se bazeaza pe multe furcte si legume si care presupun sa mananci des. Prefera curele rapide. Elimina grasimile din alimentatie si prefera garniturile din legume fierte si orez ca sa iti creeze senzatia de satietate. Manaca cantitati mici la o masa. Esti genul care va trebui sa practice sport pentru ca acele rotunjimi sa fie unele apetisante si nu unele cu celulita sau flescaite. Aparatele de fitness nu sunt pentru tine pentru ca te vor umple de muschi si vei arata ca o culturista. Prefera dintre acestea doar banda si antrenamentele cardio. Astfel vei avea grija de inima ta si vei avea un tonus general bun fara a lasa sa se formeze grasimi in corp.Practica alergari de 4-5 ori pe saptamana.

Ectomorfele, sunt femeile cu aspect delicat, au oase mici, incheieturi subtiri.Par inalte chiar daca nu sutn datorita faptului ca sunt slabe cu talie subtire si sani micuti. Esti femeia manechin.Nu exista haine care sa nu se aseze bine pe tine si poti manca de cate ori vrei la Mac si nu te vei ingrasa. Insa atentie, este o capcana. Cu siguranta nu te vei ingrasa, dar de celulita ce mai zici? Mancarea aceasta plina de grasimi iti va veni de hac, si cand vei vedea ca acele coapse subtiri sunt plini de celulita va fi mai greu s ascapi de ea decat daca ai fi prevenit aparitia ei. Nu este nevoie sa tii cure de slabire, dar niste cure de detoxifiere sunt recomandate. Mai ales ca majoritatea bolnavilor de inima sunt ectomorfi. Deci, prefera cure care nu iti scad aportul zilnic de calorii, dar care presupun un stil de viata sanatos. Pnetru tine va fi suficient sa renunti la prajeli si la tabletele de ciocolata. La sala fa cardio dar doar o data pe saptamana, pentru ca daca nu vei slabi si mai mult. Prefera aparatele cu greutati. Urmeaza sfaturile antrenorului si ia-o incet pentru ca prin conformatie ai ligamente sensibile. Pentru a elimina celulita si a iti dezvolta corpul va trebui sa ai un program de fitness structurat pe grupe de muschi. Ideale sunt si tae-bo, kickboxing si aerobicul.

Mezomorfele, ai oasele puternice si evidente chiar si la maxilar sau la maini. Ai musculatura dezvoltata, umerii si soldurile late. Esti o fire sportiva, te bronzezi usor pentru ca ai pielea mai groasa si sanatoasa. Te ingrasi insa relativ usor. Nu la fel de repede ca endomorfele in mod clar, dar trebuie sa fii atenta pentru ca in ciuda vietii active pe care o duci s-ar putea sa exagerezi cu grasimile. Nu esti straina de curele de slabire si ai apelat la cateva de-a lungul anilor. Ti se potrivesc curele care iti aduc aport de nutrieti, eliminand insa din valoarea lor calorica. Fara prajeli sau paste, dar poti sa consumi incontinuare carbohidrati care se absorb greu precum legume, orez si cereale integrale. Acestea iti vor asigura nutrientii necesari sa faci fata stilului tau de viata activ. Bea multa apa. La sala te obisnuiesti usor cu efortul si faci fata si la cele mai grele excercitii. Ti se potrivesc insa sporturile care te ajuta sa dezvolti forme feminine corpului tau, pentru ca daca nu vei cadea il alte extreme foarte usor. Prefera yoga, aerobicul si pilates.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages