[VIDEO] Prima retinere in cazul Maternitatea Giulesti - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 23 august 2010

[VIDEO] Prima retinere in cazul Maternitatea Giulesti




Agerpres- Asistenta Florentina Carstea

Asistenta medicala Florentina Carstea a fost retinuta, pentru 24 de ore, de catre Parchet, sub acuzatiile de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa, in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti.
Parchetul instantei supreme va solicita, marti, Judecatoriei sectorului 6 Bucuresti emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele asistentei Carstea.

"Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus azi, 23 august 2010, inceperea urmaririi penale fata de Florentin Daniela Cirstea, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa. La aceeasi data, procurorii au dispus retinerea invinuitei pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi formulata propunere de arestare preventiva, ce urmeaza a fi solutionata de magistratii Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti", se precizeaza intr-un comunicat de luni Biroul de presa al Ministerului Public.

Sursa citata arata ca din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale a reiesit faptul ca invinuita, angajata a Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. dr. Panait Sarbu" (Maternitatea Giulesti-n.r.) nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului in sensul ca nu a supravegheat in permanenta nou-nascutii aflati in salonul de "terapie intensiva".

"Prin faptul ca a parasit in mod nejustificat salonul, a facut imposibila sesizarea momentului izbucnirii incendiului si luarea masurilor de evacuare a nou-nascutilor. Consecinta incalcarii indatoririlor profesionale a fost una extrem de grava, avand in vedere faptul ca incendiul a condus la decesul a cinci nou-nascuti si la vatamarea altor sase", precizeaza sursa citata.

Procurorul sef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giulesti, a anuntat, luni, inceperea urmariri penale impotriva asistentei medicale Florentina Carstea, care ar fi lipsit cel putin12 minute din salonul unde s-a produs scurt-circuitul, perioada in care a izbucnit incendiul in Sectia TI unde se aflau bebelusii prematuri.

"Asistenta medicala a lipsit intre 18.24 si 18.36. La ora 18.36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anuntat serviciul unic de urgenta", a spus Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Incendiu in 2 etape

"Raportul tehnico-stiintific al Inspectoratului Teritorial de Munca de determinare a incendiului a stabilit ca imprejurare principala co-existenta unor conductori electrici improvizati. (...) Incendiul a avut doua faze. Prima in mediul normal, insa s-a extins foarte rapid in momentul in care a intrat in contact cu aerul comprimat si oxigenul scurs in salon", a spus Marius Iacob.

Procurorul sef a declarat, pentru MEDIAFAX, ca, potrivit specialistilor, cazul de la Maternitatea Giulesti este "unic in lume", avandu-se in vedere numarul victimelor, varsta acestora si modul in care s-a produs.

Toate informatiile despre tragedia de la Maternitatea Giulesti le gasiti in Dosarul 9AM!

A fost retinuta asistenta...

Un comentariu:

  1. Off topic: Scuze pt intarziere, te-am adaugat si eu in blogroll. Deh,...vara...concedii...Multumesc pt pareneriat. Inspiratie maxima!

    RăspundețiȘtergere

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages