Salveaza Bibliotecile - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 17 august 2010

Salveaza Bibliotecile

Va asteptam sa ni le aduceti la Targul de Carte Gaudeamus Mamaia, in perioada 18 - 22 august 2010, pe faleza din fata sediului Radio Vacanta Mamaia. Iar noi le vom trimite acolo unde e nevoie de ele.

Cartea veche


Proiectul „Cartile se intorc acasa” este initiat si sustinut de Radio Romania prin Echipa Gaudeamus, alaturi de Fundatia „Noi Citim”. Scopul lui este ca, printr-o campanie nationala anuala, sa colecteze carti de la persoanele fizice si editurile care sunt dispuse a le dona si sa le orienteze catre bibliotecile publice din mediul rural si din comunitatile romanesti din strainatate.

Aria geografica a proiectului „Cartile se intorc acasa” se concentreaza in zonele din jurul localitatilor in care Radio Romania detine studiouri teritoriale si desfasoara manifestarile Gaudeamus, precum si in tari in care exista comunitati romanesti numeroase.

Din experienta acumulata in 17 ani de activitate, prin cele 57 de targuri de carte organizate pana in prezent, echipa Gaudeamus a identificat nevoia acuta de ajutor a bibliotecilor care nu au fonduri pentru achizitia de carti, necesitate accentuata cu atat mai mult in contextul actual. Prin donatiile dumneavoastra de carte, volumele se intorc unde sunt dorite si asteptate, isi pot gasi un alt fel de camin, creand experiente deosebite de cunoastere mai multor generatii de persoane din zone cu acces limitat la fonduri de carte.

Pe langa de ocazia de a va alatura campaniilor Radio Romania de sustinere a culturii si lecturii, editia a doua a Targului Gaudeamus Mamaia va ofera totodata carti pentru toate buzunarele la preturi anticriza, concursuri cu premii, atmosfera magica si un mod relaxant de petrecere a serilor la malul marii.

Programul de vizitare a targului si de colectare a donatiilor locale este zilnic intre orele 16.00 si 24.00.

Dumneavoastra puteti salva bibliotecile rurale!

Proiectul -Cartile se intorc acasa- face parte din Programul LECTURA, care se compune dintr-o serie de evenimente expozitionale dedicate cartii si educatiei, organizate anual de Radio Romania in cele mai importante orase culturale si universitare din tara. Cele mai importante componente ale programului LECTURA sunt: Targul International GAUDEAMUS, Caravana GAUDEAMUS si Targul GAUDEAMUS Carte Scolara, participarea la targuri internationale de profil, cu stand national, si alte proiecte culturale conexe.


by www.yuppy.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages