Sa-l descoperim impreuna pe Mika! - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 10 august 2010

Sa-l descoperim impreuna pe Mika!

Mika a fost numit artistul anului 2007 de catre un juriu profesionist, format strict din recenzori profesionisti din UK.

Ca sa aveti o idee generala despre Mika, trebuie sa va spun inainte de toate ca muzicianul este nascut la data de 18 august 1983 in Beirut. La varsta de un an familia sa a fost nevoita sa paraseasca Libanul din cauza razboiului civil din regiune, iar bratele sortii l-au purtat pe viitorul interpret in Paris, unde a copilarit pana la 9 ani. In adolescenta a trait in Londra, unde a schimbat mai multe scoli din cauza faptului ca era molestat adesea de colegii sai.Traumele si suferintele pe care le-a indurat in liceu l-au transformat intr-o persoana introvertita, chiar dislexica. Pana la urma mama sa a decis sa-l retraga din orice fel de forma oficiala de invatamant, iar Mika a fost “home-schooled” pentru o scurta perioada de timp.

In UK se pare ca studiatul acasa poate rivaliza cu invatatul in scolile nationale, pentru ca Mika a fost admis la Royal College of Music (o traducere aproximativa ar fi Academia Regala de Muzica… o “scoala” cu foarte mare prestigiu in UK). Cu ajutorul unor relatii… pile… (si talent mai) whatever… pe care le-a dobandit in adolescenta, cantaretul a fost pus in contact cu reprezentantii casei de inregistrari Casablanca, cu care a si semnat un contract de management.

Dupa cateva luni de imprimari si inregistrari impreuna cu Richard Supa (cunoscut pentru colaborarile sale cu Pink si Aerosmith) si Desmond Child (care a lucrat cu Alice Cooper si Cher) a avut loc lansarea primului album de studio al interpretului, la 5 februarie 2007. Purtand numele Life in Cartoon Motion, discul a fost primit cu bratele deschise, atat de public, cat si de presa. Ceea ce a urmat ulterior e magie… Mika a fost numit artistul anului 2007 de catre un juriu profesionist, format strict din recenzori profesionisti din UK. Succesul sau nu a fost doar “de forma”, ci s-a manifestat si in clasamentele de specialitate, care consemnau aparitia in forta a lui Mika. Ulterior albumul interpretului avea sa primeasca peste 30 de discuri de platina in diferite colturi ale lumii + o certificare de diamant in Franta (o tara recunoscuta pentru conservatorismul sau cu privire la muzica).
Printre piesele incluse pe albumul sau de debut se numara “Relax, Take It Easy” (atentie, melodia asta a fost #1 in Romania ), “Grace Kelly”, “Love Today”, “Big Girl (You Are Beautiful)” si “Happy Ending”. Toate aceste cantece i-au adus recunoastere pe plan international, iar discul Life in Cartoon Mation a fost comercializat in peste 5.5 milioane de exemplare (o cifra destul de mare pentru un debutant).



Dupa ce a terminat campania de promovare pentru albumul Life in Cartoon Motion, Mika a intrat intr-o scurta perioada de retragere in care a compus noi cantece, atat pentru el, cat si pentru niste artisti debutanti. Totusi, cariera lui nu a stat in loc, avand in vedere ca intre timp a primit numeroase premii si distinctii (3 trofee la World Music Awards + o sumedenie de nominalizari la galele MTV, BRIT si Grammy).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages