Tutun fără acte descoperit în Vama Bechet - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

duminică, 18 iulie 2010

Tutun fără acte descoperit în Vama Bechet

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, în colaborare cu inspectorii vamali, au descoperit, joi după-amiaza, un autocamion încărcat cu 9.720 kilograme de tutun mărunţit, pentru care şoferul nu avea toate documentele de însoţire a mărfii.
Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj a comunicat că, joi, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul polonez Stefan L., la volanul unui autocamion care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 9.720 kilograme de reziduri de tutun din Grecia către Lituania.

La controlul de frontieră specific, poliţiştii şi inspectorii vamali au hotărât desigilarea tirului, constatând că, de fapt, cetăţeanul polonez transporta tutun mărunţit, marfă pentru care este necesar un document privind deţinerea şi transportul produselor accizabile pe teritoriul comunitar, document pe care şoferul nu l-a putut prezenta.



Autocamionul a fost sigilat şi trimis Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, unde a fost efectuat controlul fizic total şi s-a stabilit cantitatea şi calitatea tutunului.

La finalizarea controlului, inspectorii vamali au dispus confiscarea tutunului, a cărui valoare a fost estimată la aproximativ 520.000 de lei, dar şi a mijlocului de transport, în valoare de 35.600 de euro.



După ce au stabilit că au de-a face cu un caz de prezentare de acte nereale la autoritatea vamală şi contrabandă, poliţiştii de frontieră au înaintat dosarul întocmit procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care vor continua cercetările şi vor dispune măsurile legale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages