Nokia Siemens Networks vrea divizia de echipamente telecom a Motorola - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 14 iulie 2010

Nokia Siemens Networks vrea divizia de echipamente telecom a Motorola

Compania Nokia Siemens Networks negociază achiziţia diviziei producătoare de echipamente de telecomunicaţii a Motorola, pentru o sumă cuprinsă între unu și 1,3 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall-Street Journal.

Tranzacţia ar putea avea loc în următoarele câteva săptămâni, au precizat sursele, chiar dacă este de asemenea posibil ca cele două firme să nu ajungă la un acord. În replică, oficialii Motorola au refuzat să comenteze.

Divizia de produse de telecomunicații a Motorola, care fabrică în majoritate echipamente de generaţie mai veche, ar conferi Nokia Siemens acces la clienţi din SUA precum Verizon Wireless şi Sprint Nextel. Mai mult, în urma unei eventuale preluări, Nokia Siemens Network vizează locul doi în clasamentul producătorilor de echipamente telecom, deținută în prezent de Ericsson. Și producătorul chinez Huawei era interesat de Motorola, dar discuțiile nu s-au și concretizat.

Compania mixtă dintre Nokia şi Siemens restructurează forţa de muncă şi închide birouri pentru a se adapta la cererea mai mică precum şi la concurenţa în domeniul preţurilor din sector, potrivit Bloomberg. În primul trimestru, vânzările companiei au scăzut cu 9%, iar Nokia Siemens a înregistrat pierderi operaţionale de 226 de milioane de euro, ca urmare a costurilor de restructurare şi amortizare.

Motorola a anunţat în februarie planul de a separa divizia de telefoane mobile de cea de reţele de telecomunicaţii. În plus, încă din luna mai, directorul general Greg Brown spunea că divizia de echipamente ar putea fi vândută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages