Disponibilizari la Garda Financiara: Angajatii iau spaga! - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

joi, 15 iulie 2010

Disponibilizari la Garda Financiara: Angajatii iau spaga!

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a anuntat dupa intalnirea pe care a avut-o cu expertii FMI, ca este nemultumit de calitatea morala a unor comisari ai garzii financiare si a amenintat ca vor urma multe disponibilizari in perioada urmatoare.
"Activitatea Garzii Financiare trebuie imbunatatita. (...) Personal nu sunt multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si cu ocazia acestor restructurari vreau sa le trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara", a declarat Blejnar, potrivit NewsIn.

Intrebat fiind ce anume il nemultumeste la comportamentul acestora, Blejnar a raspuns ca faptul ca "iau spaga" si a precizat ca, in ce priveste identificarea acestora, aceasta "este sarcina parchetului".

"In ultimele 2-3 luni am avut niste incidente foarte neplacute pentru orice conducator de institutie, cand sunt retinuti 2 sau 3 sau 5 sau 6 lucratori nu este un lucru pozitiv si, pornind de la aceasta logica, cred ca exista oameni atat in Garda Financiara, cat si in alte institutii din subordinea

ANAF si din alte institutii ale statului, care nu isi fac treaba", a mai spus seful ANAF.

In plus, seful ANAF a precizat ca a facut o evaluare cu expertii Fondului Monetar International (FMI) a activitatii serviciilor IT prestate de agentie si a ajuns la concluzia ca trebuie facuta o restructurare a administratiilor fiscale, deoarece "am constatat ca, la multe administratii fiscale, costul colectarii este foarte mare, adica sunt foarte multi lei cheltuiti pentru milionul de venituri aduse".

"Al doilea criteriu ar fi cel geografic, unde avem administratii fiscale foarte apropiate din punct de vedere geografic. Avem inclusiv situatii hilare, cand pe aceeasi strada, in aceeasi localitate, avem doua administratii financiare care deservesc doua regiuni diferite", a mai spus Blejnar.

El a adaugat ca a facut "niste calcule" referitor la numarul de persoane care ar trebui disponibilizate, dar nu a dorit sa dea detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages