A învins şi România pe cineva - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 7 iunie 2010

A învins şi România pe cineva

Meci Amical

România - Honduras 3-0
Stadion: Sankt Veit an der Glan, spectatori: 150
Au marcat: D. Niculae ’20, Florescu ’45, Rădoi ’75 pen.
România: Lobonţ (Lung ’83) - Dănănae, Tamaş (Galamaz ’79), Goian, Raţ (Sepsi ’84) - Cociş (Ghioane ’46), Rădoi, Florescu, Deac (Răduţ ’82)- M. Bilaşco, D. Niculae (Dică ’67). Selecţioner: Răzvan Lucescu.
Honduras: Escober - Mendoza, Bernardez (Chavez ‘39), Izaguirre, Figueroa - Nunez (Espinoza ‘46), Palacios (Turcios ‘68), Guevara, De Leon (Pavon ‘59) - Suazo, Welcome. Selecţioner: Reinaldo Rueda.
Cartonaşe galbene: Florescu ‘72, Dică ‘78 / Bernardez ‘33
A arbitrat: Gerhard Grobelnik (Austria).

„Tricolorii“ au încheiat stagiul de pregătire din Austria cu o victorie clară în faţa reprezentativei Hondurasului, 3-0, abordând meciul cu o atitudine diferită comparativ cu cea din partidele precedente.

Naţionala condusă de Răzvan Lucescu a obţinut prima victorie din cadrul stagiului de pregătire de la sfârşitul acestui sezon, 3-0 cu reprezentativa Hondurasului, chiar în ultimul meci amical pe care-l avea programat, în localitatea austriacă Sankt Veit an der Glan. După înfrângerile cu Ucraina (2-3) şi Macedonia (0-1), care au provocat o avalanşă de critici din partea presei şi a multor oameni de fotbal, „tricolorii“ s-au mişcat mai bine în faţa hondurienilor, care nu au arătat ca o echipă demnă să participe la un turneu final al Campionatului Mondial. Daniel Niculae a deschis scorul în minutul 20, cu un şut pe jos, după ce a primit o pasă de la Deac. George Florescu a majorat diferenţa de pe tabelă în ultimul minut al primei reprize, după ce balonul a circulat pe traseul Bilaşco - Raţ - Niculae. Mirel Rădoi a închis tabela în minutul 75, transformând un penalti obţinut de Deac, unul dintre cei mai buni jucători ai meciului. La echipa pregătită de Lucescu s-a văzut o atitudine mai bună în joc faţă de precedentele amicale, cu toate că nici în meciul cu Honduras nu a strălucit, în ciuda diferenţei de scor. Înainte de debutul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, România mai are programat un meci de pregătire, pe 11 august, în compania Turciei.

Lupescu: Suntem pe drumul cel bun

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a declarat că naţionala României este pe drumul cel bun, după ce a reuşit să învingă selecţionata Hondurasului.
„Ne-am apărat foarte bine şi am avut şi alte ocazii în afară de golurile marcate. Sigur, mai avem mult de muncă, dar sunt convins că suntem pe drumul cel bun. Avem jucători pe care să ne putem baza în campania de calificare pentru Euro 2012, dar important e ca în toamnă să evolueze pentru echipele lor şi să fie sănătoşi. Până acum am avut mari probleme din acest punct de vedere. Nu ne-a fost uşor, dar şi-au dorit foarte mult să câştige acest meci şi s-au luptat în teren. Cred că există un nucleu de jucători. Acum ne-au lipsit aproximativ trei-patru. Mai avem un test foarte important, cu Turcia, în august, şi atunci vom şti exact unde ne aflăm înainte de calificările pentru CE. Acum ne mai rămâne doar să mergem la Euro şi sper să începem cu dreptul campania de calificare“, a declarat Lupescu, la DigiSport.

Ne-au lăudat hondurienii

Jucătorii naţionalei noastre au fost lăudaţi după victoria de sâmbătă seară de Reinaldo Rueda, selecţionerul Hondurasului, care susţine că echipa sa este cu moralul la pământ după această înfrângere.
„Adversarul ne-a surprins, iar după ce am primit două goluri nu am mai putut recupera. Nu am avut mingea şi ne-a lipsit mobilitatea la centrul terenului. România a câştigat în încredere pe măsură ce noi continuam să comitem erori. Trebuie să evaluăm şi să corectăm ce s-a greşit. Adversarii au fost la un nivel înalt şi ne-au arătat unde ne aflăm de fapt. Acum ne vom ridica, deşi îmi e foarte greu să-i remontez pe băieţi. Sper să-i am în picioare la debutul din Africa de Sud“, a spus Rueda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages