Vladescu: Nu vor fi alte masuri decat cele anuntate. Probabil vor exista si reduceri de personal - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 11 mai 2010

Vladescu: Nu vor fi alte masuri decat cele anuntate. Probabil vor exista si reduceri de personal

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat vineri seara, dupa discutiile purtate cu reprezentantii FMI, ca nu vor mai fi si alte masuri decat cele anuntate de presedintele Traian Basescu, dar a precizat ca "probabil vor exista si unele reduceri de personal" in administratia publica.



"Nu vor fi masuri adiacente celor comunicate. Acestea sunt suficiente. Acum lucram la partea tehnica, la masurile structurale. Exista un program de imbunatatire a administratiei publice. Probabil vor exista si reduceri de personal in anumite zone, la fel cum probabil vor fi si angajari in zonele in care va fi nevoie", a spus Vladescu la finalul discutiilor cu delegatia FMI.
Declaratia ministrului Finantelor vine dupa ce vineri, inainte de intalnirea cu reprezentantii Fondului, acesta spunea ca "in momentul de fata, nu vorbim despre disponibilizari, ci discutam despre o necesara restructurare a sectorului bugetar care va trebui facuta pana la inceputul anului viitor, astfel incat baza de la care se pleaca in 2011 sa fie una sanatoasa", arata NewsIn.
Sebastian Vladescu a afirmat ca nu poate confirma stabilirea unei tinte de deficit de 6,7% din PIB in urma reducerii cheltuielilor bugetare si a precizat ca discutiile purtate cu reprezentantii Fondului au vizat reducerea unui deficit suplimentar de 3% din produsul intern brut. 
Presedintele Basescu a declarat joi ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.
Seful statului a mai spus ca, pana la finalul anului, conducatorii institutiilor trebuie sa faca evaluari si apoi disponibilizari, aceasta fiind una dintre masurile necesare pentru reducerea intregului fond de salarii cu 25%, si le-a sugerat acestora sa nu mentina in functii clientela politica.
Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), alaturi de cei ai Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM), vor prezenta luni, la ora 9.00, concluziile misiunii de evaluare demarate pe 27 aprilie la Bucuresti, raport de care depinde acordarea celei de-a cincea transe, in valoare de 850 milioane euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages