A plecat Covei, a rămas Lazăr - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

miercuri, 19 mai 2010

A plecat Covei, a rămas Lazăr


Eveniment - Aldezir MARIN

După arestarea lui Iustin Covei, alt fiu de judecător îi calcă pe urme, fiind implicat într-o serie de scandaluri. Se pare că el moşteneşte şi „norocul“ lui Covei în faţa justiţiei, pentru că, deşi a fost implicat în două scandaluri în ultima lună, până acum a scăpat de arest. Procurorii doljeni au dispus ieri ca Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr de la Judecătoria Craiova, să fie cercetat în stare de libertate, el fiind acuzat că, împreună cu doi amici, a snopit în bătaie un bărbat din localitate.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a fost sesizat prin 112, luni seară, în jurul orei 21.30, de Irinel Ciocârlan, de 36 de ani, din municipiul Craiova, despre faptul că a fost agresat de trei persoane în faţa blocului în care locuieşte. Victima a susţinut că îl cunoaşte pe unul dintre agresori, indicându-l pe Andrei Lazăr, de 23 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr. Ciocârlan a susţinut că Andrei Lazăr, care era împreună cu doi prieteni, l-a urmărit în trafic, iar când a ajuns în faţa blocului şi a coborât din maşină a fost atacat şi bătut în faţa soţiei şi a copiilor. Bărbatul a mai povestit că Lazăr îi purta pică pentru că îi luase apărarea unui amic care intrase în conflict cu fiul judecătoarei.
Agresorii au fugit imediat după scandal, aşa că poliţiştii au găsit la faţa locului numai victima. Au fost constituite filtre pentru a-i prinde pe agresori, însă fără succes. Ieri, în jurul orei 12.00, Lazăr s-a dus singur la poliţie pentru a fi audiat.
Irinel Ciocârlan a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit mai multe contuzii şi hematoame la nivelul feţei şi capului, dar şi câteva lovituri la nivelul abdomenului. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Ciocârlan a depus la Secţia 2 Poliţie o plângere penală pentru lovire şi alte violenţe.

Ultimul scandal 

Cu o lună în urmă, în aprilie, Andrei Lazăr a mai fost implicat într-un scandal, însă poliţiştii doljeni nu au făcut public evenimentul la acea vreme, ci abia ieri. Potrivit IPJ Dolj, în noaptea de 16 spre 17 aprilie, într-un bar din Craiova a izbucnit o altercaţie între două grupuri de tineri. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au identificat atât agresorii, cât şi victimele, stabilind că scandalul a izbucnit între Leontin Neacşu, Andrei Marica şi Silviu Luţă, pe de o parte, şi Andreiaş Marica, Dorin Nicola şi Bogdan Bărnă, pe de altă parte. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că cei care au provocat altercaţia au fost Leontin Neacşu şi Andrei Marica, dar şi Andrei Lazăr, însă el apucase să fugă până la sosirea oamenilor legii. Pe numele celor trei a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, dosar care a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, după care a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Poliţiştii doljeni au explicat că Lazăr a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă, însă s-a dispus cercetarea sa în stare de libertate. Potrivit reprezentanţilor Parchetului, propunerea poliţiştilor a fost refuzată pentru că procurorul a considerat că nu sunt suficiente probe pentru a se cere arestarea sa preventivă. 
În cazul scandalului de luni seară, poliţiştii au întocmit pe numele lui Andrei Lazăr un alt dosar penal, de data aceasta pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe, faptă pedepsită cu închisoarea între trei luni şi doi ani sau amendă. Dosarul a ajuns tot la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru a fi conexat cu primul. Poliţiştii nu au avut mai mult noroc nici ieri, când l-au prezentat din nou pe Lazăr în faţa procurorilor, care au dispus ca fiul judecătoarei să fie cercetat în stare de libertate.
Ceilalţi doi tineri implicaţi în scandalul de luni nu fuseseră găsiţi până aseară. 
Bătaie în centrul Craiovei
Andrei Lazăr a mai fost implicat într-un scandal şi în februarie 2008. Atunci a fost bătut alături de Cristian Manea, Doru Ciobanu, Eugen Turcitu şi Enryko-Cezar Constantinescu de membrii clanului Pară, care i-au distrus şi maşina. În urma scandalului, şapte membri ai clanului Pară au fost arestaţi preventiv, ulterior fiind trimişi în judecată şi condamnaţi de Judecătoria Craiova la câte doi ani de închisoare cu suspendare. În prezent, dosarul se află pe rolul Tribunalului Dolj, după ce procurorii au atacat cu apel hotărârea Judecătoriei.

Lovirea sau alte violenţe
Conform Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages