Guvernul: Crestem taxele daca masurile de austeritate nu au efect - Stirile pe blog

Stirile pe blog

Vorbe.Fapte

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

luni, 10 mai 2010

Guvernul: Crestem taxele daca masurile de austeritate nu au efect

Guvernul s-a angajat sa creasca veniturile bugetare chiar si prin majorarea taxelor si impozitelor in cazul in care masurile de reducere a cheltuielilor, stabilite in negocierile cu institutiile financiare, nu vor fi puse in aplicare pana in iunie sau nu dau rezultate, potrivit memorandumului incheiat cu Comisia Europeana.





”In cazul in care aceste actiuni nu sunt implementate pana in iunie 2010 sau nu conduc la consolidarea anticipata, vor fi implementate actiuni suplimentare de majorare a veniturilor, inclusiv masuri de majorare a cotelor de impunere, pentru a se elimina orice diferenta bugetara anticipata”, se arata in documentul citat.
Concret, pentru a primi cea de-a treia transa din imprumutul de la Comisia Europeana, Guvernul s-a angajat sa reduca pana la 1 iunie cu 25% salariile, sporurile si alte plati de natura salariala din sectorul bugetar, sa ”rationalizeze” numarul de salariati in lunile urmatoare si sa reduca toate prestatiile sociale cu 15%, inclusiv pensiile si alocatiile de somaj.
Documentul mai arata ca programele sociale care nu sunt directionate catre grupurile sociale defavorizate vor contribui proportional mai mult la aceasta reducere.
Un alt angajament este inghetarea pensionarii anticipate de la 1 iunie 2010 si pana la intrarea in vigoare a Legii pensiilor. Astfel, viitoarele pensii de invaliditate vor fi acordate doar daca sunt aprobate de echipele de evaluare medicala ale Ministerului Muncii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages